20 Aprila, 2024
Aktuelno Crna Gora Politika Regija

DF Crne Gore neće pristati na ucjene Abazovića

Lider Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević rekao je u emisiji “Fokus”(B92) da je za novu vladu u Crnoj Gori “uslov svih uslova” povlačenje Zakona o slobodi vjeroispovesti i da će od parlamentarne većine zahtjevati da prije formiranja vlade prvo povuče taj, za njih, sporni zakon.

On je najavio da će tražiti od mandatara Krivokapića i parlamentarne većine da prije formiranja vlade povuče zakon o slobodi vjeroispovesti.

“Zahtjevaćemo da se potpiše ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom. DF će tražiti kao preduslov za bilo kakve dogovore oko formiranja vlade i gorućih reformskih zakona da trenutna parlamentarna većina povuče antipravoslavni i antisrpski zakon“, naglasio je on.

Knežević je govoreći o budućoj vladi rekao da se još nije došlo do personalnih rešenja i podele ministarstava, a kao najveći problem je naveo lidera koalicije “Crno na bijelo”.

“Dritan Abazović i njegova koalicija traže da Srbi iz DF ne mogu imati pozicije u MUP-u, ministarstvima Pravde, Odbrane, Spoljnih poslova, kao ni u Upravi policije”, naveo je Knežević.

Kako je rekao, postoje principi od kojih neće odustati i da imaju svoj politički program koji je dovoljno precizan.

“Nećemo dozvoliti da se na bilo koji način traže podobni i nepodobni Srbi“, upozorio je Lider DF-a na kraju svog izlaganja.

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: