18 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Sandžak

Diyanet poseban akcenat daje ne muslimane u Sandžaku

Visoka delegacija Uprave za vjerske poslove Republike Turske (Diyanet) na čelu sa potpredsjednikom Dijyaneta Dr. Selimom Argunuom, a zajedno sa predsjednikom Uprave za evroazijske zemlje Dijaneta, Salihom Gör, savjetnikom za vjerska i socijalna pitanja Ertugrulom Coškun, Mehmetom Melih Yilmaz atašeom za socijalna i vjerska pitanja pri Konzulatu Republike Turske u Novom Pazaru i saradnicima, posjetila je sjedište Mešihata IZ-e Sandžaka.

“Muftija Senad ef. Halitović upoznao je goste s radom i aktivnostima Mešihata IZ-e Sandžaka, i izrazio zadovoljstvo na plodotvornoj saradnji između Diyaneta Republike Turske i Mešihata Islamske zajednice Sandžaka. Na sastanku je bilo razgovora i o trenutnoj situaciji u kojoj se nalaze muslimani u Srbiji sa posebnim akcentom na muslimane u Sandžaku”, navedeno je u saopštenju.

Sastanku su, pored muftije Halitovića, ispred Mešihata IZ prisustvivali, zamjenik muftije sandžačkog mr. Muhamed ef. Demirović, muftija srbijanski i vojvođanski Muhamed ef. Ziljkić i muftija niški i braničevsko-timočki Eldin ef. Ašćerić, sa saradnicima.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: