19 Aprila, 2024
Društvo Sandžak Srbija

Do 14 sati u Srbiji izašlo 14,99 odsto birača, u Tutinu znatno manje

Direktor Republičkog zavoda za statistiku Miladin Kovačević izneo je podatke o izlaznosti birača, prema kojima je do 14.00 sati u Republici Srbiji glasalo 14,99 odsto birača.

U regionu Vojvodine glasalo je 16,84 odsto, u regionu Šumadije i Zapadne Srbije 14,14 odsto, u regionu Južne i Istočne Srbije 14,30 odsto, a u Beogradskom regionu 13,90 odsto birača.

Direktor Republićkog zavoda za statistiku Miladin Kovaćevič lično smatra da je izlaznost vrlo dobra, navodeći da izlaznost na referendumu u odnosu na izbore nije za poređenje, jer je riječ o dva različita povoda i događaja, objavljeno je na portalu RTS-a

Prema rećima predsednika RIK-a Vladimira Dimitrijeviča glasanje protiče u najboljem redu, jedini ograničavajuči faktor je epidemiološka situacija.

Preliminarni rezultati glasanja se očekuju oko 22 sata.

Radio Stoplus je, ranije danas,objavio da je izlaznost građana na referendumu danas do prvih podnevnih sati u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu bio u okvirima republičkog prosjeka.

Kako je navedenao riječ je o podacima sa nekih biračkih mjesta koje Republička izborna komisija (RIK) uzima kao reprezentativni uzorak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prema nezvaničnim podacima u Tutinu je registrovana znatno manja izlaznost i do 15 sati je bila ispod deset posto.

“Nemamo ni deset posto, na nekim biračkim mjestima nma ni desetak listića”, rekao je izvor SNews-a, dodavši da na većini mjesta za glasanje, sem članova komisije, skoro skoro i da nema građana.

Na području ove tri sandžačke opštine registrovano je više od 147 hiljada građana sa pravom glasa.

 

Izvor: RIK, Radio Stoplus

Povezane vijesti

%d bloggers like this: