26 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Sport

Drugi polumaraton u Novom Pazaru 30. oktobra

Novopazarski polumaraton održaće se 30. oktobra ove godine nakon dvogodišnje pauze zbog korone, najavili su iz Sportskog saveza Novog Pazara.

Polumaraton se ogranizuje pod pokroviteljstvom Grada Novog Pazara, a logističku i tehničku podršku pružiće Sportski savez i Ustanova za sport.


“Nadamo se da će sve da bude u najboljem redu i da ćemo na kraju svi da budemo zadovoljni”, naveo je na konferenciiji za medije Nermin Zećirović ,generalni sekretar Sportskog saveza.

Kako su organizatori upoznali, trasa za glavnu trku biće ista kao i 2019. godine, a prema njihovim najavama ovogodišnju listu učesnika trebalo bi da predovde pobednica prvog Pazarskog polumaratona Teodora Simović i najbolji atletičar Srbije na srednjim i dugim prugama Elzan Bibić.

Atletski trener Ermin Ziljkić najavio je da će ovogodišnji polumaraton da ide lestvicu više.

“Naš je cilj da napravimo najkvalitetniji polumaraton u okruženju. Na dobrom smo putu da iz godine u godinu budemo bolji. Na cilj prvog polumaratona stigao je 171 učesnik, uz 205 onih koji su istrčali trku zadovoljstva”, podsjetio je Zilkić i dodao da je jako dobra cifra za premijeru.

Jedni od inicijatora za pokretanje održavanja polumaratona su I novopazarski rekreativci koji su izuzetno aktivni I postižu izvanredne rezultate, među kojima su i najistaknutiji Novopazarski “Ajronmen” Edin Mahmutović i univerzalni atleta Ersan Kole Ibrahimović, koji su pozvali ljude na ovu veliku manifestaciju koja je uvrstila Novi Pazar na listu gradova koji imaju svoj maraton.

Prijave će biti otvorene početkom septembra, a i ovog puta, osim glavne trke na 21,1 kilometar, planirana ja trka zadovoljstva na pet kilometara.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: