25 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Tutin

Državni sekretar Ministarstva poljoprivrede u posjeti Tutinu

Državni sekretar Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Darko Božić i predsjednik Zadružnog saveza Srbije Nikola Mihailović sastali su se danas sa predsjednikom opštine Tutin Salihom Hotom.

Razgovaralo se o najboljim načinima da se lokalne samouprave bolje informišu o vrstama pomoći koje nudi država, dok je na istu temu održana i tribina tutinskim poljoprivrednicima o ovom temama.

Predsjednik Hot se zahvalio delegaciji na posjeti i izrazio zadovoljstvom dosadašnjom saradnjom sa resornin ministartstvom.

“U toku ove godine smo sa puno projekata aplicirali kod ministarstva, od kojih su neki već i odobreni”, kazao je Hot i napomenuo da je saradnja ove lokalne samouprave sa ministarstvom na visokom nivou.

Sekretar ministarstva Darko Božić je rekao da će se raditi na poboljšavanju vodosnabdijevanju u ovoj sandžačkoj opštini, te rješavanju vodotokova.

“pored toga, važno nam je individualno angažovanje poljoprivrednih proizvodjače na polju konkurisanje za državne subvencije”, naveo je Božić i dodao da će stručne službe ponuditi pomoć u tome, kao i podizanju nivoa zadrugarstva za bolji položaj sela na Pešteri.

Inače, u Tutinu je registrovano oko 3500 poljoprivrednih gazdinstava, kao i 19 zadruga.

Foto:PrtSc/Opština Tutin

 

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: