27 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Nauka i tehnologija Novi Pazar

Državni univerzitet u Novom Pazaru: Drugi upisni rok počinje 2. septembra

Na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru (DUNP) za septembarski upisni rok ostalo je ukupno 361 slobodno mjesto, 215 na budžetu i 146 na samofinansiranju.

Kako je danas saopšteno iz te visokoškolske ustanove na Departmanu za matematičke nauke, u čijem sastavu su 2 studijska programa, Matematika i Informatika i matematika, u drugom roku mogu da se upišu ukupno 62 studenta.

Na tehničkim naukama, na računarskoj tehnici, građevinarstvu i softverskom inženjerstvu ima ukupno 56 slobodnih mjesta, na ekonomskim 38, a na pravnim 25.

Na biomedicinskim naukama ostalo je 30 slobodnih mjesta dok će na Departmanu za biotehničke nauke u Sjenici, na studijske programe Agronomija i Prehrambrna tehmologija moći da se upiše još 45 brucoša. Na studijskom programu Zdravstvena njega, gdje će se školovati strukovne medicinske sestre i tehničari, ima 41 mjesto.

Prijavljivanje kandidata za upis u septembarskom roku obaviće se 2. i 3. septembra, a prijemni ispiti polagaće se 5. septembra. Konkurs je objavljen na sajtu Državnog univerziteta.

Na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru u junskom upisnom roku, na prvu godinu upisano je 593 brucoša, od kojih će se 469 školovati o trošku budžeta.

Popunjena je kompletna kvota na studijskim programima: psihologija, vaspitač u predškolskim ustanovama, arhitektura i rehabilatacija. Zauzeta su i sva budžetska mesta na pravu i samofinansirajuća na građevinarstvu i softverskom inženjerstvu.

Prvog rok za upis na prvu godinu studija na DUNP, je zbog epidemiološke situcije u naknadnim terminima, završen u avgustu.

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: