Aktuelno Društvo Nauka i tehnologija Novi Pazar

Državni univerzitet u Novom Pazaru (DUNP): Drugi upisni rok počinje 1. septembra

Na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru (DUNP) drugi upisni rok počinje 1. septembra,saopšteno je u ispravci sa te visikoobrazovne ustanove.

Poslije junskog roka za upis na prvu godinu studija, na  Državnom  univerzitetu  u  Novom  Pazaru   za septembarski upisni rok ostalo je ukupno  473 slobodna mesta  (267  na budžetu i 206 na samofinansiranju).

Kako je navedeno na Departmanu za matematičke nauke, u čijem sastavu su dva  studijska programa,  u drugom roku može da se upiše ukupno 101  student,  na tehničkim naukama 79,  biomedicinskim 48,  hemijsko-tehnološkim 42, dok će na Departmanu za biotehničke nauke biti 52 mesta. Na psihologiji, engleskom jeziku i biologiji broj preostalih mesta je jednocifren.

Na studijskom programu Zdravstvena njega, gdje  će se školovati strukovne medicinske sestre i tehničari, ima 32 mjesta.

U junskom upisnom roku  popunjena su sva mjesta na arhitekturi, kao i budžetska mesta na studijskim programima: ekonomija, poslovna informatika, psihologija,  vaspitač  u predškolskim ustanovama,  engleski jezik i književnost i biologija. Na Depatmanu za tehničke nauke, kome pripada i arhitektura, na studijskim programima: softversko inženjerstvo  i građevinarstvo nije ostalo ni jedno mjesto na samofinasiranju.

Prijavljivanje  kandidata  za upis u drugom roku obaviće se 1.  i 2. septembra, a prijemni ispiti polagaće se  4. i 5. septembra. Konkurs je objavljen na sajtu Državnog univerziteta.

Na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru u  junskom  upisnom roku, na prvu godinu upisano  je 548 brucoša, od kojih će se 418  školovati o trošku budžeta.

 

Foto: SNews, arhiv

 

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: