24 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Sport

Odbojka: Hamzagić u Egiptu, Daca u Crvenoj Zvezdi

Novopazarac Irfan Hamzagić sljedeću sezonu provešće u Egipatskoj odbojkaškoj ligi, dok je Benjamin Daca novo pojačanje Crvene Zvezde.

Nova destinacija jednog od najboljih korektora Balkana Irfana Hamzagića biće Petrojet iz Egipta, koji je duži niz godina u samom vrhu afričke odbojke.

Irfan Hamzagić

 

Petrojet je ekipa iz Grada Sueza sa sjeveroistoka Egipta, a Sueski kanal, koji je jedan od najpoznatijih u svijetu, je upravo dobio ime po njemu.

Hamzagić je svoje igračko ime izgradio u Odbojkaškom klubu Novi Pazar. Sa „plavima“ je osvojio dva Kupa Srbije, a nastupao je još i za podgoričku Budućnost, Budvu, turski Torul Genčlik i francuski Kan, kao i za njemačkog bundesligaša Eltman. Poslednja destinacija bio mu je Radnički iz Kragujevca.

– Daca u Zvezdi

Drugi novopazarac Benjamin Daca, nakon jednogodišnje odiseje u Francuskoj, ove sezone pojačaće redove Crvene Zvezde.

Daca je prethodnu sezonu na poziciji srednjeg blokera proveo u francuskom drugoligašu Plesi Robansonu, sa kojim je ostvario historijski uspjeh plasiravši se u najelitniju odbojkašku diviziju.

Benjamin Daca

Kako su najavili iz crveno-bijelog tabora ove sezone im je cilj povratak u sam vrh Srbijanske  odbojke, a Daca, koji je sa Novim Pazarom osvajač dva Kupa Srbije i jednog Superkupa, će im biti jedan od glavnih aduta u ostvarenju tog plana.

Foto:OK Crvena Zvezda, privatna arhiva

Povezane vijesti

%d bloggers like this: