27 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Sandžak

Dudić kritikovao Gradsku upravu Novog Pazara: Neispravna “mahnitanja” koncertom za Ramazanski bajram

Predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji muftija Mevlud ef. Dudić javno je kritikovao Gradsku upravu Novog Pazara, ocjenivši da je organizacija koncerta Aleksandre Prijović na prvi dan Ramazanskog bajrama, a povodom obilježvanja Dana grada, “nekakvo mahnitanje čim prođe mjesec ramazan” i da “nema mjesta u islamu i tradiciji muslimana”.

“Ne priliči ovome gradu, zbog tradicije Srba i Bošnjaka da se na nedoličan način obilježava, uz kojekkve svirke, harande, igre i zabave, aposebno što se to ove godine potrefilo sa prvim danom Bajrama. Zbog toga se trebalo biti oprezniji, mudriji. Nije se smjelo dozvoliti da to na dan Bajrama bude obilježeno. Ne priliči to osnivaču Novoga Pazar, ne priliči to Gradu Novom Pazaru”, rekao je Dudić u programu Sandžak TV.

Poručio je da “ima preče od prečega” i da je umjesto toga trebalo razmišljati da se pomognu neki drugi projekti, djeci sa posebnim potrebama, siromašnima…

Iz Gradske uprave Novog Pazara su ranije saopštili da nemaju odgovor na pitanje koliko će koštati organizacija koncerta jer ne “posjeduju ugovor o njenom angažovanju”.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: