Aktuelno Bosna i Hercegovina Društvo Globus

Džaferović: Bosna i Hercegovina ne podržava i ne može podržavati ubistva nedužnih civila u Gazi

Foto: Predsjedništvo BiH

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović poručio je, nakon što je postavio zastave zemalja koje navodno podržavaju izraelske napade, premijeru Izraela Benjaminu Natanyahuu da Bosna i Hercegovina ne podržava i ne može podržavati ubistva nedužnih civila u Gazi.

“Premijer Izraela Benjamin Netanyahu stavio je zastavu Bosne i Hercegovine uz zastave zemalja koje podržavaju aktuelne akcije Izraela. Moja poruka pemijeru Netanyahuu je da Bosna i Hercegovina ne podržava i ne može podržavati ubistva nedužnih civila u Gazi koje vrše izraelske vojne snage. Pozivam premijera Netanyahua da obustavi nesrazmjerne napade na Gazu i da svoj doprinos kako bi se uspostavio mir za palestinski i izraelski narod”, poručio je bošnjački član Predsjedništva BiH Džaferović.

U izraelskim napadima na Pojas Gaze život su izgubila 174 Palestinca, među kojima je 47 djece i 29 žena, javlja Anadolu Agency (AA).

Izrael od 10. maja iz zraka i s kopna vrši napade na Pojas Gaze. Uprkos reakcijama iz svijeta, Izrael je i sinoć nastavio žestoke napade na Gazu.

U saopćenju palestinskog Ministarstva zdravstva u Gazi u nedjelju navodi se kako su u napadima od ponoći život izgubila 23 Palestinca, među kojima je osmero djece i deset žena.

 

 

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: