25 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Vremeplov

Ekipa Belivuka prije šest godina bila na otvaranju Atletskog stadiona u Novom Pazaru?

Na otvaranju Atletskog stadiona u Novom Pazaru, prije šest godina, prisustvovali su najviši zvaničnici države. Kasnije se u javnosti saznalo da su na tom događaji bila grupa muškaraca povezana sa kriminalnom klanom Veljka Belivuka, okrivljenog pred Specijalalnim sudum u Beogradu za teška krivična djela i monstruozna ubistva.

Potpredsjednica Stranka slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić izjavila je 10. februra 2021. godine da su “članovi grupe Veljka Belivuka bili dio ličnog obezbjeđenja predsjednika Srbije Aleksandra Vučića tokom otvaranja atletskog stadiona u Novom Pazaru 2017. i inauguracije iste godine“.

„Ovo je Vučićevo Belivukovo obezbjeđenje u Novom Pazaru, a ovo isti ti ljudi dave novinare na inauguraciji Vučića 2017. godine“, pokazala je tada potpredsjednica SSP Marinika Tepić fotografije u februaru.

“Aktivisti” SNS-a na otvaranju Atletskog stadiona u Novom Pazaru, foto: SNews, arhiv

Ona je na konferenciji za medije u centrali stranke ponovil stavove izrečene prethodnog dana prilikom obraćanja novinarima u Pančevu i pokazala fotografije koje je ekskluzivno objavio SNews, a na kojima se vide iste osobe koje su bile na atletskom stadionu u Novom Pazaru i prilikom fizičkog napada na novinare i građana na dan polaganja zakletve Aleksandra Vučića za predsjednika Srbije, tri mjeseca kasnije.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je nakon toga da ne zna da su pripadnici kriminalnog klana Veljka Belivuka prisustvovali svečanosti povodom njegove inauguracije ispred parlamenta i otvaranju Atletskog stadiona u Novom Pazaru.


“Što se tiče inauguracije i atletskog stadiona, 2016. i 2017. ni za koga od ljudi… Prvo ja ne znam ko je bio i gdje je bio, niti ja mogu nekom da zabranjujem, prvi put čujem za neki atletski stadion u Novom Pazaru“, rekao je Vučić odgovarajući na novinarsko pitanje.

Iz tužilaštva i policije do sada nije bilo zvaničnih saopštenja u vezi ovog događaja, niti potvrda da su se bavili ovim slučajem.

Najskuplji pojedinačni projekat u Novom Pazaru

Izgradnja Atletskog stadiona u Novom Pazaru je najskuplji pojedinačni projekat koji je isplaćen iz Budžeta Grada Novog Pazara, koštao je 177.480.518,99 dinara ili približno 1.567.686 eura.

U odgovoru na zahtjev za pristup informacija od javnog značaja, za SNews je, na pitanje koji je najskuplji pojedinačni projekat (infratsrukture ili drugi) koji je isplaćen iz Budžeta Grada Novog Pazara od 2008. do 2022. godine i koliko je koštao, se navodi da je za Atletski stadion u 215. godini isplaćeno 23.024,801,88 dinara, u 2016. godini 45.126.604,55 i u 2017. 109.329.113, 99 dinara.

Novoizgrađeni atletski stadion u naselju Hadžet otvoren je 19. marta 2017. godine. Kako je tada predočeno medijima koštao je 136,6 miliona dinara, a veći dio investicije, 60 odsto, odnosno 80 miliona dinara, obezbjedilo je Ministarstvo omladine i sporta, a 40 odsto grad Novi Pazar, dok je izradu projekta platio Atletski savez Srbije. Tada je bilo preostalo da se izvede još treća, i poslednja faza, koja predviđa prostor za zagrijevanje, koji bi bio pokriven, kako bi pružio mogućnost za treniranje i po lošim vremenskim prilikama.

U međuvremenu pored stadiona je izgrađen i nadograđen hotel, a između terena jedan ugostiteljski obekat.

Špekuliše se da, zbog jakog vjetra na toj lokacji, rezultati međunarodnih takmičenja održanih na Atletskom stadionu u Novom Pazaru se ne priznaju.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: