Aktuelno Bosna i Hercegovina Društvo Turska

Erdogan u posjeti Sarajevu

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan prije otvaranja Baščaršijske džamije prošetao je starom jezgrom grada u pratnji domaćina, među kojima je i član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i reusi-l-ulema Husein Kavazović.

Foto:klix.ba

Tokom šetnje veliki broj građana izašao je na ulice kako bi pozdravio turskog predsjednika. Neki su s njim uspjeli nakratko i razgovarati. Erdogan je mahao građanima i srdačno ih pozdravljao.

Turski lider prošetao je od šehidskog mezarja na Kovačima, gdje je odao počast Aliji Izetbegoviću, do Baščaršijske džamije. Cijelim putem građani su ga pozdravljali.

Foto:klix.ba

Erdogan je u društvu domaćina položio cvijeće na mezar prvog predsjednika RBiH Alije Izetbegovića. Svaki put kada je u Sarajevu Erdogan posjećuje mezar Izetbegovića kojeg smatra cijenjenim liderom i intelektualcem.

Na Kovačima su ga dočekali član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i reisu-l-ulema Husein Kavazović.

Nakon mezarja, posjetio je zgradu Rijaseta Islamske zajednice koja je u izgradnji. Planirano je i da posjeti i Gazi Husrev-begovu medresu.

U večernjim satima Erdogan će se sastati sa članovima Predsjedništva BiH, a teme razgovora će biti ekonomska saradnja dvije zemlje te zajednički infrastrukturni projekti poput gradnje autoputa Sarajevo – Beograd.
izvor/foto:klix.ba

Povezane vijesti

%d bloggers like this: