20 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Politika Sandžak

Vučić obećao pomoć za džamiju i crkvu, izgradnja puteva u željama žitelja Golije

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je novoizgrađenu Crkvu Svetog Save u Deževi, gdje će u narednom periodu država pomoći Deževu projektima u iznosu od 350 miliona dinara, poručio je Vučić.

Predsjednik Srbije je nakon ove posjete otišao i u selo Buče, gdje je sa lokalnim imamom posjetio seosku džamiju u koja je u igradnji od 2013. godine, a potom razgovarao sa mještanima okolnih sela.

Sredstva za izgradnju džamije obezbijedili su sami žitelji tog sela, koji su se na ovaj poduhvat odlučili jer u tom mestu nije postojala džamija, a najbliža je u Dugoj Poljani, a Vučić je obećao donaciju za završetak radova.

Također, njega su mještani obavijestili o lošoj punoj infrastrukturi, te zahtjevali izgradnju puta od Bijelih voda do Golije, na šta je on odgovorio da će učiniti sve da se taj putni pravac ozgradi na zadovoljstvo svih koji tu žive.

Nakon ovih posjeta, delegacija je prisustvovala  vojnoj vježbi “Munjeviti udar 2021” na Pešteri, koja je završnica združene taktičke vježbe Vojske Srbije sa bojevim gađanjem.

foto:tanjug

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: