19 Aprila, 2024
Aktuelno Politika Tutin

Fazila Ferizović Berović nova predsjednica lokalne skupštine Tutina

Nova predsjednica Skupštine opštine Tutin Fazila Ferizović Berović, foto: Snews

Na današnjoj sjednici lokalnog parlamenta Tutina za novu predsjendicu Skupštine opštine Tutin izabrana je odbornica Sandžačke demokratske prtije (SDP) Fazila Ferizović Berović.

Za nju je, od ukupno 33 prisutna odbornika, glasao 21 odbornik skupštinske većine koji čine SDA Sandžaka (18), Sandžačke demokratske partije (2) i SNS (1).

Fazila Ferizović Berović j nakom izbora izjavila da je njeno imenovanje za predsjednicu lokalne skupštine Tutina zaokružilo zajedničku saradnju SDP-a i SDA Sandžaka u Tutinu.

“Znam kako skupština funkcioniše i koliko je ovo odgovorna funkcija, koliko je važn za naše građane. Pozivam sve odbornike, bez obzira na poliitčku pripadnost da aktivno uzmu učešće u radu skupštine i skupštinskih radnih tijela. Takođe građen i sve stručne ljude koji misle da mogu da doprinesu i daju neki dobar prijedlog. Vrata skupštinske službe su im uvijek otvorena”, poručila je Fazila Ferizović Berović.

Ona je ocjenila kako je važno da svi rade zajedno kako bi učvrstili međuljudske odnose i izrazila očekivanje da će zajedno sa izvršnom vlašću učniti da Tutin bude bolje mjesto za život za sve građane.

Fazila Ferizović Berović je za predsjednicu Skupštine opštine Tutin izabarano umjesto dosadašnje zastupnicu SDA Sandžaka Selmu Kučević koja je narodni poslanik SDA Sandžaka u srbijanskom parlamentu.

Odbornici opozicione SPP i GG “Tutin na prvom mjestu” su prisustvovali skupštinskom zasjedanju ali nisu glasali za izbor nove predsjednice Skupštine.

Na Trećoj redovnoj sjednici Skupštine opštine Tutin pred odbornicima se pored izbora nove predsjendice lokalnog parlamenta našlo još 17 tačaka dnevnog reda.

 

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: