23 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Sport Srbija

FK Novi Pazar: Došli trener i tri igrača

Nakon odlaska Damira Čakara i dolaska novog šefa stručnog štaba Aleksandra Stankovića, u tim Novog Pazara su pristigla još trojica iskusnih fudbalera, Miloš Filipović i iskusni Petar Djuričković i povratnik Numan Kurdić.

Aleksanar Stanković, novi trener Plavih

Novi trener Plavih je u dosadašnjoj karijeri vodio Bežaniju, Metalac i Radnički iz Niša. Ugovor je potpisan do kraja sezone uz opciju produženja na još godinu dana ako se klub na kraju sezone dokopa plasmana u Evropu.

Nakon osvojene tri titulu u BiH dolazi u Pazar

Ofanzivni vezista Miloš Filipović biće igrač Novog Pazara narednih godinu i po dana, saopšteno je iz Sandžačkog superligaša.

Miloš Filipović prilikom potpisivanja ugovora

Ovaj igrač dolazi iz ekipe Kolubare gdje je u prethodnih godinu i po dana na 43 utakmice u Superligi Srbije postigao 8 golova i dodao 8 asistencija. Najveći pečat ostavio je u Zrinjskom iz Mostara za koji je odigrao 144 utakmice, postigao 40 golova i zabeležio 34 asistencije u Premijer ligi BiH, a sa ovim klubom je osvojio 3 titule prvaka Bosne i Hercegovine.

U dosadašnjih 17 nastupa u evropskim takmičenjema zabeležio je 3 gola i asistenciju. 

Tridesetdvogodišnji fudbaler u dosadašnjoj karijeri je osim Kolubare i Zrinjskog nastupao i za OFK Beograd, Mladost iz Apatina, Timok iz Zaječara, Voždovac, BSK Borču, Drinu i AE Larisu.

Bivši partizanovac u redovima Plavih

Petar Đuričković (31) novi je fudbaler supeligaša iz Sandžaka i predstavljaće važno pojačanje ove sezone u veznom redu Novog Pazara.

Petar Djuričković: Bogato domaće i inostrano iskustvo

Djuričković Igra na poziciji ofanzivnog veznog fudbalera, a u karijeri je odigrao preko 160 utakmica u Superligi Srbije i 62 u grčkoj Superligi u dresu Ksantija. 

U karijeri je nastupao za Partizan na preko 40 utakmica , sa kojim je bio prvak Srbije, Crvenu Zvezdu, Radnički iz Niša, Napredak i Kolubaru. 

U klubu očekuju se će ovaj igrač svojim iskustvom i kvalitetom pomoći plavima u ostvarivanju cilja-plasmana u Evropu.

Kurdić ponovo u plavom dresu

Numan Kurdić, 23-godišnji fudbaler se odlučio da po drugi put obuče dresu kluba iz prijestolnice Sandžaka.

On dolazi na šestomjesečnu pozajmicu u Novi Pazar iz belgijskog kluba RWD Molenbeek. 

Stameni štoper poznat je pazarskoj publici jer je već nastupao za plave u sezoni 2020/21. i to na 17 utakmica. Nakon Novog Pazara igrao je sa uspehom za FK Sarajevo. Kurdić je treće pojačanje kluba a očekuje se da pomogne u zajedničkom cilju a to je plasman u Evropu.

Pripreme plavih za nastavak sezone 22/23 u Superligi Srbije počinju 20.decembra.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: