7 Oktobra, 2022
Aktuelno Novi Pazar Sport

FK Novi Pazar: Tribine prazne šest utakmica, moguće izbacivanje huligana sa zapadne tribine

Iz FK Novi Pazar je danas potvrđeno da se neće žaliti na odluku Disciplinske komisije FSS na kaznu od šest utakmica igranja na svom igralištu bez prisustva publike.

U reagiranju je ocjenjeno da je ta kazna bila očekivana i zaslužena, mada je prestroga i da ono što se događalo na utakmici baraža sa IMT-om ne služi na čast ni klubu, pa ni gradu u cjelini.

“Svaki iskreni ljubitelj fudbala i vjerni navijač Novog Pazara je osudio ponašanje grupa i pojedinaca sa zapadne tribine koji su, sada je to jasno, namjerno izazvali ove incidente, da bi klub bio kažnjen. Ti ljudi mrze klub iz njima znanih razloga i dolaze na stadion samo da svoju frustraciju javno demonstriraju”, saopšteno je iz FK Novi Pazar.

Od novopazarske policije i tužilaštva zatraženo je da se oni identifikuju i primjereno kazne.

“Ukoliko se to ne dogodi, od ove sezone FK Novi Pazar će organizovati vlastitu redarsku službu koja će biti smještena na zapadnoj tribini i koja će automaski izbacivati sa stadiona sve one koji izazivaju ovakve incidente. Od ovakvih kazni klub je pretrpeo ogromnu finansijsku i sportsku štetu i nećemo više dozvoliti manjoj grupi huligana da ugrožava funkcionisanje kluba i uskraćuje mogućnost armiji časnih navijača da bodre svoj tim”, poručuju iz uprave kluba.

Poručili su da su navijačke grupe, Torcida i Ekstremi pokazale kako se voli i navija za Plave, “za razliku od ovih mrzitelja kluba koji vjerovatno sada likuju zbog ovako visoke kazne”.

Povezane vijesti