20 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Sport

Hamza Muratović kadetski šampion u K1

Hamza Muratović iz Kluba borilačkih sportova “Novi Pazar” okitio se zlatnom medaljom na kon pobjede nad Viktorom Milićem (KBV Kula) u kategoriji kadeta na K1 Prvenstvu Srbije u održanom danas u Obrenovcu.

Zapažene nastupe na upravo završenom prvenstvu K1 imali su mladi borci iz Novom Pazara.

Osim zlatne medalje mladog Muratovića, srebrne medalje su osvojili njegovi klupski drugari u svojim kategorijama.

Emra Lukač je u kategoriji do 50 kilograma osvojila srebrnu medalju nakon poraza od Andrijane Branković, dok je, također, srebrno odličje u kategoriji do 46 kilograma pripalo Mireli Kašović od koje je u finalu bila bolja Natalija Milutinović. Obe pobjednice su iz tima Kosovska Mitrovica.

Kod muškaraca do 91 kilogram u juniorskoj kategoriji Hajro Kačapor se nakon teške borbe morao zadovoljiti drugim mjestom, a bolji od njega je bio Slaven Stojanović iz Gvardije.

Iz drugog novopazarkog kolektivana ovom prvenstvu-Bukvić tima svoj nastup imao je Daris Ejupović, koji je svoje takmičenje završio u polufinalu kadeta kategorije do 54 kilograma.

Na ovom prvenstvu bili su prisutni i takmičari iz svih dijelova Srbije, a organizacija i kvaliter takmičenja, kako su ocijeli učesnici, bila je na vrhunskom nivou.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: