26 Aprila, 2024
Aktuelno Globus Sport

Umro legendarni fudbaler Dijego Maradona

Legendarni argentinski fudbaler Dijego Maradona umro je danas u 60. godini.

Vijest da je Maradona umro od srčanog udara prvi je prenio najveći argentinski list Klarin, a zatim je potvrdio i Fudbalski savez Argentine.

“Fudbalski savez Argentine i predsjednik Klaudio Tapija izražavaju najdublju tugu zbog smrti naše legende Dijega Armanda Maradone. Zauvijek ćeš biti u našim srcima”, naveo je Savez na Tviteru.

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena je 2. novembra primljen u bolnicu u La Plati zbog anemije, dehidratacije i naznaka depresije, a detaljnim pregledima utvrđeno je krvarenje u mozgu i 4. novembra je hitno operisan.

Legendarni fudbaler Boke juniors, Barselone i Napolija je po otpuštanju iz bolnice bio u stabilnom stanju, prema riječima ljekara, ali je tada navedeno da će ići na liječenje od zavisnosti od alkohola.

Maradona je sa reprezentacijom Argentine osvojio Svjetsko prvenstvo 1986. godine. Od 1977. do 1994. godine odigrao je 91 utakmicu za Argentinu i postigao 34 gola.

On je s Napolijem osvojio dvije šampionske titule, Kup Italije, Kup Uefa i Superkup Italije.

Sa Bokom je osvojio titulu u Argentini, a sa Barselonom titulu, Kup i Superkup.

Kao čuvena desetka reprezentacije Argentine bio je poznat po driblingu, lijepim golovima, ali i kada je 22. juna 1986. godine rukom postigao gol protiv Engleske, u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva na kome je Argentina trijumfovala.

Maradona je tada bio na vrhuncu slave, a mnogi smatraju da je na toj utakmici dao jedan od najljepših golova u historiji fudbala. Slavni argentinski as driblao je cijelu protivničku ekipu Engleske pred 115.000 gledalaca na stadionu Asteka u Meksiko Sitiju.

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: