19 Aprila, 2024
Aktuelno Bosna i Hercegovina

Generali u Predsjedništvu: Stavljamo se na raspolaganje institucijama BiH

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović sastali se s predstavnicima Udruženja generala Bosne i Hercegovine, prenosi FENA.

Razgovarano je o aktuelnim sigurnosnim i političkim izazovima u Bosni i Hercegovini, u vezi sa prijetnjama i unilateralnim postupcima iz entiteta RS.

“Istaknuto je da odgovor na sigurnosnu prijetnju po državu Bosnu i Hercegovinu, u prvoj fazi, mora biti institucionalne prirode uz stavljanje naglasak na obaveze institucija međunarodne zajednice po Dejtonskom sporazumu”, navodi se.

Generali Bosne i Hercegovine su, dodaje se, naglasili da se u punom kapacitetu stavljaju na raspolaganje institucijama Bosne i Hercegovine, odnosno Predsjedništvu Bosne i Hercegovine.

Istakli su nužnost da sve probosanski orijentisane snage uspostave patriotsko i političko jedinstvo u pitanjima koja se tiču bazične zaštite države Bosne i Hercegovine, izvještava FENA.

Sastanku su prisustvovali predsjednik Udruženja general Rizvo Pleh, te članovi – generali Vahid Karavelić, Ismet Hadžić, Sulejman Vranj, Nedžad Ajnadžić i Sadik Klinić.

Izvor/foto: FENA

Povezane vijesti

%d bloggers like this: