20 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Nekategorisano Novi Pazar Politika Sandžak

Glasali lideri stranaka, kandidati i funkcioneri partija iz Sandžaka

Lideri bošnjačkih stranaka, istaknuti funkcioneri i rukovodstva gradova i opština u Sandžaku obavili su jutros glasanje na svojim biračkim mjestima.

Predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća Jasmina Curić je tačno u podne glasala na biralištvu broj 71, te ujedno pozvala sve građana da iskoriste svoje biračko pravo.

Lider SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin je zajedno sa svojom porodicom iskoristio glasačko pravo na biračkom mjestu 96, u osnovoj školi “Desanka Maksimović”.

Rasim Ljajić, osnivač SDP-a i predsjednik SDPS-a je danas na na biračkom mjestu 94, u Petoj mjesnoj zajednici, obavio svoju građansku dužnost.

Na biračkom mjestu broj 98 glasao je prvi na listi za narodne poslanike sa liste “SDA Sandžaka – dr. Sulejman Ugljanin” Enis Imamović, u pratnji supruge.

Odmah po otvaranju birališta svoje glasačko pravo iskoristio je i prvi na listi “SPP – Muftijin amanet”, Usame Zukorlić.

Druga na listi “SDA Sandžaka-dr Sulejman Ugljanin”, Selma Kučević iz Tutina je u ranim jutarnjim časovima iskoristila svoje biračko pravo.

Predsjednik opštine Tutin Salih Hot je u svojoj mjesnoj zajednici u pratnji porodice izasao na biralište i i obavio glasačku dužnost.

 

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac je u pratnji svoje porodice glasao na biračkom mjestu u O.Š. “Desanka Maksimović”.

Također, ostali visoko rangirani kandidati za poslanike sa prostora Sandžaka, među kojima i Selma Kučević, Ahmedin Škrijelj, Muamer Bačevac i Jasmin Hodžić su obavili svoju glasačku dužnost i uputili apel da svi birači izađu na glasanje i glasaju po svojoj savjesti.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: