20 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Politika

Saznajemo: U Bratstvu član SPP-a branio Vučićev poster, ošamario člana SDA Sandžaka

Jutros na otvaranja glasačkog mjesta u OŠ “Bratstvo” u Novom Pazaru jedan od članova biračkog odbora iz Zukorlićeve SPP je ošamario člana odbora iz SDA Sandžaka zbog njegovog zahtjeva da budu uklonjeni Vučićevi bilbordi ispred škole, saznaje SNews.

Prema zakonu nije dozvoljeno na udaljenosti od 50 metara tokom obavljanja izbora da u blizini biračkog mjesta budu poruke i slike učesnika izbora, te je zbog postavljenih predizbornih poruka SNS-a i liste oko njega, reagovao član odbora iz SDA Sandžaka i zahtjevao da se uklone, što je dovelo do incidenta i napada na njega.

“Zukorlićec član je odmah žustro reagovao i počeo da viče, provocira i da zahtjeva da se ništa ne dira. U svom tom metežu on je ošamario člana iz SDA i upućivao mu je uvrijede”, govori naš izvor sa lica mjesta.

Prema tim navodima nisu reagirali Vučićeve liste, već Zukolićev član koji je bio, kako kaže, najglasniji u odbrani Vučićevih bilborda.

Odmah je pozvana policija, te su, zaključuje naš izvor, obojica u pratnji policije napustili biračko mjesto radi davanja izjava i daljih procesuiranja.

Nakon toga, gradske službe su odmah reagovale i uklonile predizborne parole, te je glasanje nastavljeno bez problema.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: