20 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Nauka i tehnologija Novi Pazar

Grad Novi Pazar raspisao konkurs za dodjelu stipendia najboljim studentima

Grad Novi Pazar raspisao je konkurs za dodjelu stipendija najboljim studentima za školsku 2020/21.

Kako stoji u oglasu, pravo na stipendiju imaju studenti koji imaju prebivalište na teritoriji Novog Pazara i studiraju na visokoškolskim ustanovama čiji je osnivač Republika Srbija ili na državnim univerzitetima u inostranstvu.

Također, studenti koji konkurišu ne mogu biti u radnom odnosu, a trebaju imati državljanstvo Republike Srbije.

Za dobijanje stipendije studenti moraju priložiti i dokaz da nisu gubili nijednu godinu tokom studija, uz maksimalnu efikasnost tokom studiranja, da su položili sve ispite iz prethodnih godina i postigli prosečnu ocjenu najmanje 9.

Konkurs za zainteresovane je otvoren do 30. novembra 2020. godine, a sve informacije se mogu naći na sajtu grada.

Članica Gradskog vijeća zadužena za obrazovanje, Ulfeta Demčović, rekla je, a prenio je sajt grada, da je ovo treća godina za redom da grad stipendira najbolje studente.

„Osim stipendija, mi nagrađujemo i učenike i njihove mentore koji su na republičkim takmičenjima osvojili neko od prva tri mesta. Nagrađujemo i učenike generacija osnovnih i srednjih škola, a od prošle godine nagrađujemo profesore i učitelje koji rade u ootežanim uslovima u izdvojenim, seoskim odeljenjima”, istakla je Demčovićeva i dodala da je cilj da se stvore dobri uslova za rad i što kvalitetnije obrazovanje.

 

 

 

 

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: