26 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Zdravlje

Ćorović: Sačuvajmo zajedno svoje i zdravlje svojih najbližih

Direktor Doma zdravlja Novi Pazar Ervin Ćorović izjavio je da novopazarski zdravstveni centar ima dovoljno kapaciteta za smještaj, te da je spreman da Novi Pazar iz ovog talasa izađe sa što manje posledica.

On je konferenciji za medije Stručno-operativnog štaba u Novom Pazaru uputio poziv građanima da se pridržavaju propisanih epidemioloških mjera.

Novinarima se obratila i načelnica sanitarne inspekcije Raškog okruga Ljiljana Milošević.

“Uverena sam da je ojačan inspekcijski nadzor uticao na činjenicu da ovaj grad trenutno ima relativno mali broj kovid pozitivnih pacijenata u odnosu na druge gradove u Srbiji”, izjavila je  Miloševićeva.

Ona je naglasila da inspektori, ovoga puta u većem broju, obilaze posebno ugostiteljske objekte i da se to pokazalo kao dobar način sprečavanja širenja zaraze.

“Suština je da smo svi na istom zadatku i da je svaki građanin svoj lični inspektor”, rekla je Miloševićeva i dodala da se time pokazalo da je manje prekršioca epidemioloških mjera.

Ona je pozvala medije da realno izvještavaju o svim epidemiološkim dešavanjima, a zaposlene u zdravstvu da što više apeluju na javnost, kao i da u svojim obraćanjima usmjeravaju na poštovanje svih prpisanih mjera zaštite.

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: