25 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Politika Sandžak Srbija

“Gradilište autoputa kroz Sandžak” bez radnika i radova? (FOTO)

Dva mjeseca nakon što je srbijanski predsjednik, Aleksandar Vučić, u jeku izborne kampanje i uz prisustvo koalicionih partnera iz Sandžaka, kod Štavlja, ozvaničio početak radova na dionici auto puta kroz Sandžak, od Duge Poljane do Požege, na tom mjestu sada nema ni radova ni radnika.

Pored dvojezične table “Usporite pri ulasku na gradilište” (i na kineskom) i montažnih objekata građevinskog kampa za kineske radnike na toj lokaciji, gdje je predviđena izgradnja petlje, objektivi su 25. maja zabilježilo jedno putničko, jedno staro teretno vozilo i jednu staru građevinsku mašinu jugoslovenske proizvodnje.

Sem radova na proširenju postojećeg puta od Golijskog puta do Štavlja, u neposrednoj blizini nisu zabilježene nikakve aktivnosti na izgradnji autoputa “kroz Sandžak”, dio auto puta koji Srbiju i Crnu Goru povezuje s Evropom -Koridor 11, u Srbiji nazvan “Miloš Veliki”.

Vučić je prilikom otvaranja radova poručio da se radi o jednom od najvećih i najskupljih projekata, da je najvažniji i najveći projekat za ovaj dio Srbije, jedan od najskupljih koji će, kako je tada naglasio, za sada koštati 1,7 milijardi eura.

“Za nas je ovo toliko važno jer će i Arilje, Ivanjica, Novi Pazar i Sjenica biće povezani sa Beogradom, a u budućnosti nadam se i sa Sarajevom. Kada se radovi okončaju, to će značiti novi život za sve ljude iz ovog kraja. Moći ćemo da gradimo nove turističke centre i na Goliji i na Pešteru. Moći ćemo da dovodimo i investitore kada okončamo i projekat gasifikacije ovog kraja. Spajaćemo ljude i zemlje, spajaćemo Srbiju i Crnu Goru, nadam se da će u Crnoj Gori nastaviti da rade”, rekao je Vučić, najavivši da će biti izgrađen za četiri godine.

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: