Aktuelno Društvo Politika Sport

Građanski otpor započeo protesta ispred zgrade Predsjedništva Srbije

Ispred zgrade Predsjedništva Srbije večeras je u organizaciji Građanskog otopra održan protest. TV N1 je objavila da okupljenima, na početku protesta obratio jedan od organizatora, opozicioni aktivista i nekadašnji narodni poslanik Srđan Milivojević, rekavši da su na protest došli građani različitih političkih opredjeljenja koji se ne slažu sa načinom na koji je vlast vodila borbu protiv koronavirusa. On je pozvao na svakodnevna okupljanja.

 

“U 20 sati prisutni su aplaudirali zdravstvenim radnciima, a nakon toga u 20.05 je počela buka – okupljeni su udarali u šerpe i duvali u pištaljke”, prenosi N1.

Učesnici protesta su u jednom trenutku odlučili da “opkole” zgradu.

Poručeno je da se želi drugačiji odnos vlasti prema građanima.

Među prisutnima su i lideri opozicije, profesori Beogradskog univerziteta i druge javne ličnosti.

Podsetimo, organizacija Građanski otpor pozvala je građane ranije da se u 20:05 časova pojave na prvom protestu koji organizuju ispred zgrade na Andrićevom vencu u kojoj je kabinet predsjednika Srbije.

“Više nisu ugroženi samo naša sloboda i teško osvojene demokratske vrednosti našeg društva. Sada su ugroženi i naši životi, katastrofa je ušla u naš dom i postala sastavni deo života u Srbiji”, poručio je Građanski otpor.

Građanski otpor je neformalna organizacija koja je preuzela proteste subotom nakon što je pokret “1 od 5 miliona” odustao od njih.

Izvor: http://rs.n1info.com/Vesti/a597149/Protest-ispred-zgrade-Predsednistva.html

Povezane vijesti

%d bloggers like this: