20 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Sport

Surduličani “preslišali” fudbalere Novog Pazara

Nakon što su oduševili igrom u prošlom kolu kada su savladali Mačvu iz Šapca, fudbaleri Novog Pazara su danas razočarali svoje navijače ubjedljivim porazom od Radnika iz Surdulice rezultatom 1:4, u okviru 25. kola Linglong super lige Srbije.

Utakmicu u Surdulici su ofanzivno započeli plavi momci, ai ih je “sasekao” gol Subotića već u 12. minutu meča, te je nakon toga psihološki pritisak bio još veći na novopazarce.


Imali su plavi solidnu igru nakon primljenog gola, gradili akcije i napadali, pa su u 41. minutu takvu igru krinisali golom Dregutinovića, te se na odmor otišlo sa neriješenim rezultatom.

u drugom poluvremenu kao da je na teren izašla neka druga ekipa, jer je dominacija domaćih bila očigledna i donijela Radniku pozitivan rezultat.


Najpre je centarfor Radnika Makarić sa dva gola u 55. i 57. minutu donio zavidnu prednost od 3:1 za surduličane, da bi iz odlične igre postigli još jedan gol i to ovoga puta preko Spasića, koji je postavio konačnih 4:1 za Radnik.

Nakon ovog poraza plavi su na 14. mjestu na tabeli i opet su sebi zakomplikovali borbu za opstanak, te će priliku za popravni imati već za vikend kada dočekuju Spartak iz Subotice.

foto:fb/Radnik Surdulica

Povezane vijesti

%d bloggers like this: