Aktuelno Društvo Novi Pazar Politika

Gradonačelnik Biševac protiv Irfana Ugljanina najavio sudske postupke; Ugljanin dokumentaciju dostavio državnim organima i najavio krivičnu prijavu

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac saopštio je večeras da će protiv Irfana Ugljanina, građanskog aktiviste iz tog grada, pokrenuti odgovarajuće sudske postupke, pokazujući time da “ne dozvoljavaju da bilo ko pa ni on narušava ugled i dostojanstvo svih ljudi koji rade u gradskoj upravi”.

Irfan Ugljanin je nakon večerašnjeg saopštenja iz gradske uprave izjavio da je to očekivao, da je dokumentaciju za svoje tvrdnje proslijedio predsjedniku Srbije, te da će zbog sumnje u korupciju protiv gradskih čelnika podnijeti krivične prijave.

Biševac je u saopštenju naveo da ih Ugljanin optužuje “za bilo kakve pronevjere, iznoseći kao svoj argument dokumente koji su javno dostupni na sajtu grada, zbog čega smo po svojoj transparentnosti prvi u Srbiji”.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac (arhiv), Foto: Grad Novi Pazar

“Ne može se javno iznositi optužba protiv bilo koga, a da se za to ne preuzme odgovornost i snose posledice ovako nedoličnog ponašanja i lažnih optužbi”, poručio je Biševac.

On je naveo da se, kako stoji u saopštenju, ovih dana u Novom Pazaru mogu se vidjeti neozbiljni nastupi Irfana Ugljanina – bilo da je riječ o protestima ili aktivnostima na društvenim mrežama.

“U cilju dodvoravanja svojim političkim mentorima koji na vrlo perfidan način koriste njega da dođu do sitnih političkih poena, koristeći pri tome uvrede i klevete, optužuje po više osnova Gradsku upravu, služeći se lažima i ljagajući kako lica zaposlena u Gradskoj upravi tako i ugledne privrednike iz našeg grada koji su za naš grad i naše sugrađane uvek bili na raspolaganju”, istakoa je gradonačelnik Novog Pazara.

-Irfan Ugljanin: Svu dokumentaciju sam prosljedio Predsjedniku Republike

Irfan Ugljanin je nakon večerašnjeg saopštenja gradonačelnika Novog Pazara Nihata Biševca izjavio da je ovo i očekivao, da ima ličnih razloga zbog ovih aktivnosti i da je o svemu upoznao Predsjednika Republike Srbije i druge državne organe.

“Tužbu sam očekivao mnogo prije, obzirom da nisu mogli ništa da ospore. Za sve navedeno imam dokumentaciju koju sam, normalno, proslijedio predsjedniku Republike. Svu dokumentaciju za sve malverzacije posjedujem. Odgovono tvrdim da se kralo na ogrev, izgradnju objekata, izgradnji putevan kupovini goriva za opštinsku upravu…”, naveo je Ugljanin za SNews pokazujući fotokopije na desetine dokumenata koje su uglavnom potpisivali gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac i načelnik gradske uprave Džemil Divanefendić.

On smatra da Biševac nije sam reagovao već da je natjeran da to uradi i odgovorno tvrdi da se radi o “višemilionskim malverzacijama”.

Predsjednik druženja “Pazrski građanski pokret” Irfan Ugljanin (arhiv), Foto: SNews

“Ako su čisti nema čega da se boje, sud će vjerovatno dokazat da ja lažem. Ako nađu jednu laž spreman sam da potpišem sto godina zatvora”, poručuje Ugljanin.

” Čekaću odluku Predsjednika Republike (Aleksandra Vučića). Bez obzira šta on odlučio mi ćemo da podnesemo krivične prijave, za izvođače radova, za potpisnike tendera, ali i usmjenih nalogodavaca koji su sve ovo odobravali. Svaki privrednik preko kojeg je išao novac, kada dođe do suda kazaće istinu, bez obzira koliko mu oni sugerišu da iznese laž, jer ipak više voli sebe i svoju porodicu nego njih”, rekao je Ugljanin.

On je za SNews ponovio niz tvrdnji optužujući aktuelnu lokalnu vlast, pokazujući na desetine dokumenata, uglavnom odluka o dodjelu ugovora nakon okončanih tendera-javnih nabavki.

Prema njegovom stavu “na svaku stavku se vidi zloupotreba i da su cijene prenaduvavane”, kao i da postoje primjeri kada je nakon sprovedene javne nabavke novac uplaćen, a na terenu nisu izvedeni plaćeni radovi.

Redakcija SNews-a će u interesu javnosti, a u skladu sa profesionalnim standardima izvještavanja, zatražiti odgovore na tvrdnje i optužbe gradonačelnika Nihada Biševca i građanskog aktiviste Irfana Ugljanina.

Podsjećamo, Irfan Ugljanin je u prethodnim periodu, preko svog ličnog fejsbuk naloga, iznio niz optužbi za zloupotrebu i korupcionaške radnje funkcionera Grada i više privrednika iz Novog Pazara.

 

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: