19 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar

Hapšenje zbog građenja bez dozvole i napada na policajce

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Pazaru uhapsili su H. S. (1989) iz Novog Pazara zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo građenje bez građevinske dozvole i Novopazarca E. S. (1986) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična djela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti i neovlašćeno bavljenje određenom djelatnošću.

“Osumnjičeni H. S. se tereti da je kao investitor izvodio radove na izgradnji jedne višespratne zgrade bez dozvole za gradnju.Policija je na navedenom gradilištu zatekla radnike, a u prizemlju objekta koji se gradi zatečen je neprijavljeni ugostiteljski objekat vlasništvo E. S. u kojem se nalazilo pet lica. Tom prilikom, osumnjičeni E. S. i njegov šezdesettrogodišnji otac nasrnuli su na dvojicu policijskih službenika kako bi ih sprečili da izvrše kontrolu objekta, a E. S. im je i prijetio”, saopšteno je iz PU Novi Pazar.

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Pazaru, osumnjičenima H. S. i E. S. je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužilaštvu.

Kako se navodi protiv šezdesettrogodišnjeg muškaraca biće podnijeta krivična prijava, u redovnom postupku, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

Komunalna inspekcija će protiv vlasnika neprijavljenog lokala podnijti odgovarajuću prijavu.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: