Aktuelno Društvo Novi Pazar Politika

Stranka Hivza Škrijelja otpočela sa djelovanjem

Novoformirana Sandžačka liberalna stranka (SLS) obavijestila je danas javnost da je otpočelo aktivno političko djelovanje kao odgovor na višegodišnje stanje političke scene Novog Pazara i Sandžaka. Predsjednik ove Stranke je Hivzo Škrijelj, dugogodišnji direktor JKP “Gradska čistoća”.

U saopštenju dostavljeno medijima iz ove stranke se ocjenjuju da je političko bespuće, kao i stanje u institucijama na svim nivoima u Sandžačkim opštinama, dalo za rezultat samoorganizovanje u vidu stvaranja nove političke ideje i političke organizacije SLS.

                  Predsjednik novoformirane Sandžačke liberalne stranke (SLS) Hivzo Škrijelj, foto: fb, privatna arhiva

“Jedan od najbitnijih faktora je bio i mogućnost da se sa mlađim, stručnim i ambicioznijim kadrovima pokuša iznaći i dati rešenja za veliki broj nagomilanih problema, prije svega grada Novog Pazara”, navode iz SLS-a i dodaju da je pandemija koja je odnijela mnogo života u Novom Pazaru pokazala, kako kažu, pogubnost političke vlasti u Novom Pazaru.

Oni dodaju da će SLS posebno dati šansu mladima da sami sebi kreiraju budućnost, te da će pokušati zaustaviti “odliv mozgova”, kao i kompletne radne snage.

Oni dodaju da nisu mnogo kalkulisali o ulasku u političku borbu za bolje sutra građana Novog Pazara i Sandžaka, kao i da su pored ogromanog truda u formiranju stranke naišli na pritiske onih koji bi, kako navode, da večno vladaju u društveno-političkom mraku.

“Naš cilj je slobodan Sandžak i Novi Pazar po meri svih građana, bez obzira na bilo kakve razlike koje postoje među nama”, ističu iz SLS-a.
Kako kažu, građani Novog Pazara imaće u narednom periodu prilike da u Sandžačkoj liberalnoj stranci vide sebe i svoje porodice kao i ono najbolje što žele Novom Pazaru i cijeloj regiji, zaključuje su u saopštenju Inforamtivne službe SLS-a.

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: