25 Aprila, 2024
Aktuelno Crna Gora Politika Sandžak

Ibrahimović izabran za novog predsjednika Bošnjačke stranke

Bošnjačka stranka (BS) Crne Gore održala je danas u Rožajama IV Kongres na kojem je za novog predsjednika BS-a izabran Ervin Ibrahimović.

Ervin Ibrahimović, novi predsjednik Bošnjačke stranke

Na Kongresu je izabran i novi saziv Glavnog odbora, kao i Statutarna i Nadzorna komisija, kao i Sud časti, saopšteno je večeras iz ove stranke.

Kongres je usvojio novi program i statut partije, kao i Rezoluciju o očuvanju bošnjačkog nacionalnog, vjerskog i jezičkog identiteta u Crnoj Gori.

Nakon intoniranja himni Crne Gore i EU na početku, odata je pošta i proučena fatiha za rahmetli Rafeta Husovića, dugogodišnjeg predsjednika BS, koji je 9. marta preselio na ahiret.

Zbog epidemiloških mjera, Kongresu je prisustvovao ograničen broj gostiju, navodi se u dopisu.

Prisutne delegate pozdravili su poslanik turske AK Partije Erol Kavundžu i direktor Fondacije Konrad Adenauer za Srbiju i Crnu Goru Norbert Beckmann-Dierkes.

Gosti Kongresa bili su i Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat ef.Fejzić, te ambasadorka Turske u Crnoj Gori Songul Ozan i drugi.

Povodom održavanja Kongresa, stigao je i veliki broj telegrama od strane političkih partija, ambasada, udruženja i istaknutih pojedinaca. Između ostalih, telegerame su uputili predsjednik EPP-a Donald Tusk, predsjednik turske AK Partije Reccep Tayip Erdogan, predsjednik DPS-a Milo Đukanović, predsjednik SD-a Ivan Brajović, predsjednik HGI Adrijan Vuksanović, kao i predsjednik SDP Srbija Rasim Ljajić.

U svom govoru pred delegatima, Ibrahimović je kazao da je čast, ali i velika odgovornost biti na čelu Bošnjačke stranke.

„Ovo je prvi Kongres BS koji organizujemo bez našeg Rafeta. Rahmetli Rafet nam je ostavio ljubav i svoja djela. Savjetujući da se međusobno čuvamo, poštujemo i uvažavamo, da na takvim vrijednostima izgrađujemo našu omladinu i da to mora biti naša zajednička, trajna vrijednost. Zato vam hvala što ste danas ovdje, što nastavljate onako kako je i naš Rafet činio”, poručio je, izmedju ostalog, novi predsjednik Bošnjačke stranke.

On je kazao da ako neko misli da će se politički i društveni tokovi odigravati bez Bošnjačke stranke, prevarili su se i ne misle dobro gradjanima Crne Gore i ne teži demokratizaciji i prosperitetu Crne Gore. Kako je naglasio, Bošnjaci žele da se pod jednakim uslovima sa drugim narodima pitaju u ovoj državi, te da zato i postoji Bošnjačka stranka.

“Zajedno možemo, hoćemo i moramo da radimo kako bi Bošnjačka stranka bila još snažnija, jer samo jaka Bošnjačka stranka, garant je političke stabilnosti u Crnoj Gori, ali i opstanka Bošnjaka na ovim prostorima”, zaključio je u svom dužem govoru Ibrahimović.

Izvor:Bošnjačka stranka

Povezane vijesti

%d bloggers like this: