26 Aprila, 2024
Aktuelno Kultura Nauka i tehnologija

Izabrani najbolji đaci na literarnom konkursu „Moj bosanski, moje bogatstvo“

U subotu, 26. februara u Bošnjačkom nacionalnom vijeću u 12 sati biće dodjeljene nagrade najuspješnijim učenicima na literarnom konkursu „Moj bosanski, moje bogatstvo“.

Prvo mjesto u kategoriji za osnovce, osvojila je učenica osnovne škole Bratstvo – jedinstvo iz Duge poljane, Belma Gudžević, a prvo mjesto u kategoriji srednjoškolaca, osvojila je učenica iz Tehničko poljoprivredne škole iz Sjenice, Amina Kalender.

Drugo mjesto za kategoriju osnovaca osvojila je Hana Bojadžić iz Osnovne škole Jovan Jovanović Zmaj iz Novog Pazara, drugo mjesto za kategoriju srednjoškolaca osvojila je Ajša Mušić iz Novopazarske Gimnazije.

Komisija u sastavu: prof. dr. Nadija Rebronja, Elvira Đekić i Samir Hanuša pregledala je ukupno 94 pristigla rada i odlučila da je treće mjesto osvojila Selma Jašarević iz Osnovne škole Avdo Međedović iz Novog Pazara, dok treće mjesto u kategoriji za srednjoškolce dijele dvije učenice, Sara Dolovac iz Medicinske škole „Dva heroja“ iz Novog Pazara i Atifa Jusufović iz Gimnazije iz Tutina.

Dobitnicima će ove godine biti uručene diplome uz nagradne vaučere u iznosu od 10. 000 dinara, 20. 000 dinara i 30. 000 dinara. Također, nastavnicama Samri Bešić I Elzani Baždar čije su učenice osvojile prva mjesta bit će dodijeljena nagrada u iznosu od 10.000 dinara.

Bošnjačko nacionalno vijeće je u okviru obilježavanja Dana školstva na maternjem jeziku, raspisalo literarni konkurs na temu „Moj bosanski, moje bogatstvo“.

Konkurs je bio raspisan od 27. januara do 15. februara 2022. godine i to za učenike sedmog i osmog razreda osnovne i učenike prve i druge godine srednjih škola u Sandžaku u nastavi na bosanskom jeziku.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: