19 Aprila, 2024
Aktuelno Politika Tutin

Izbori 2022: SDA Sandžaka u Tutinu aktivno predstavlja svoj program i kandidate

Kandidati za narodne poslanike sa liste “SDA Sandžaka – dr Sulejman Ugljanin” u Tutinu predvođeni Selmom Kučević,  Salihom Hotom i Adnanom Šehovićem predstavljaju programe za koje će se zalagati u budućem sazivu Skupštine Srbije.

Iz SDA Sandžaka u Tutinu saopštavaju da građani složno, bez ijedne primedbe iskazuju nesebičnu podršku kandidatima i njihovom programu, te pružaju veliku podršku u borbi za prava Bošnjaka.

“Da su Bošnjaci u Tutinu shvatili značaj predstojećih parlamentarnih izbora na kojima se odlučuje sudbina Bosne i Sandžaka potvrđuju ovih dana masovni skupovi SDA Sandžaka”, novode i dodaju da će građani podrškom njihovoj listi odlučivati o sigurnoj budućnosti za svoju djecu.

Kandidati sa ove liste su prethodnih dana imali niz posjeta mjesnim centrima ove sandžačke opštine, a također su i sa žiteljima pešterskih sela upriličeni skupovi na kojima se razgovaralo o programskim ciljevima ove bošnjačke liste.

U sklopu predizbornih aktivnosti je i omladina SDA Sandžaka u Tutinu napravila veliki skup u sali Doma kulture, na kojoj su izabrali i novo rukovodstvo.

Kako je najavljeno, završni skup u Tutinu liste SDA Sandžaka – dr Sulejman Ugljanin” biće održan na Gradskom trgu u ponedjeljak, 28. marta, od 18 časova.

Foto: sda.rs

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: