19 Aprila, 2024
Aktuelno Politika Srbija

Izbori 21. juna, rekao Vučić

Parlamentarni i lokalni izbori u najvećem broju lokalnih samouprava u Srbiji biće održani 21. juna, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nakon sastanka sa predstavnicima stranaka koje su najavile učešće na izborima, prenosi RTS.

Vučić je u obraćanju nakon sastanka istakao da su razmjenili stavove u svemu onome što su radili u prethodnom periodu i razgovarali kako da na najbolji način, poštujuću Ustav i zakone, izađemo na izbore.

Ukazao je da će Narodna skupština u srijedu ukinuti vanredno stanje.

“Postavljalo se pitanje da li da idemo na izbore 14. ili 21. juna, mi smo prihvatili ideju nekih političkih stranaka koje su tražile tih dodatnih pet, šest dana za izborne radnje. Tako da će izbori u Republici Srbiji biti održani 21. juna” poručio je Vučić.

Dodao je da je na sastanku razgovarano i o ravnomerenosti u predstavljanju, kao i predizbornim skupovima i rekao da će se poštovati odluke struke.

“Prilično je izvesno da u maju neće biti skupova, svakako ne većih skupova i svakako ne u zatvorenom prostoru. U junu ćemo čekati mišljenje epidemiologa i neki od nas se nadaju da će biti moguće da tada imamo skupove. Moguće da ih bude. U svakom slučaju, to neće zavisiti od nas već od nivoa epidemije”, rekao je Vučić.

Ukazao je da je u ovom trenutku problem za jedan dio stranaka dostupnost notara i zato će osim notara i opštinski ovjeritelji da vrše ovjeru potpisa ne samo za lokalne, već i za pokrajinske i parlamentarne izbore.

“Posle ovog teškog vremena kroz koje smo prošli važno je obezbedimo demokratsku atmosferu i da izabremo rukovodstvo koje će da služi interesima građana Srbije”, rekao je Vučić.

Sastanku u Palati “Srbija” prisustvovali su predsjednica Skupštine Maja Gojković, premijerka Ana Brnabić, generalni sekretar predsjednika Republike Nikola Selaković.

Na sastanaku su bili i lider socijalista Ivica Dačić, zamjenik predsjednika SRS-a Aleksandar Šešelj, predsjednik DSS-a Miloš Jovanović, član Predsjedništva pokreta Metla Novica Antić, predsednik Nove stranke Zoran Živković i njegov saradnik Aris Movsesijan.

U Palati “Srbija” bili su i predsjednik Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić, predstavnica Zavetnika Milica Đurđević, predsjednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.

Izvor: rts.rs

Povezane vijesti

%d bloggers like this: