Aktuelno Društvo Novi Pazar Srbija

U Srbiji 52 zaražena učenika, ima ih i u novopazarskim školama

U prve dvije nedjelje nastave u osnovnim i srednjim školama virusom korona zaraženo je ukupno 52 đaka i 20 zaposlenih, kaže ministar prosvete Mladen Šarčević i dodaje da je riječ o sporadičnim slučajevima ako se zna da u školama u Srbiji ima oko 850.000 đaka.

On je za TV Pink precizirao da je u 1.250 osnovnih škola u Srbiji zaraženo 25 učenika, da od tog broja šestoro učenika nije ni dolazilo u školu.

“U Beogradu je zaraženo 16 učenika, zatim ima sporaduičnih slučajeva u Somboru, Novom Pazaru, Zaječar, Vranju, Nišu, Leskovcu”, naglasio je on i dodao da je u osnovnim školama zaraženo i sedam nastavnika.

Ministar je naveo da djeca u škole dolaze sa maskama, da se održava distanca, da su nastavnici odradili dobar posao i da su škole danas najbezbjednije mjesto, gdje je mogućnost prenošenja zaraze mnogo manja nego u parkovima, sportskim terenima gde se inače djeca druže van škole.

Šarčević je još jednom apelovao na pojedince da ne fotografišu i snimaju djecu u školi, jer je to zakonom zabranjeno.

“Garantujem da su škole najsigurnije mesto u državi. Snimanje tuđe djece neovlašćeno je i zabranjeno “, rekao je ministar.

Napominje da prosvjetna inspekcija svakodnevno kontroliše da li se sprovode preventivne mjere u školi.

Izvor:Tanjug

Povezane vijesti

%d bloggers like this: