26 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Sport

Jošanica pobjedila u Valjevu

Fudbaleri Jošanice savladali su danas u Valjevu vrlo neugodnu ekipu Budućnosti sa 2:1 i sada imaju dosta realnije šanse za opstanak.

U okviru 28. kola Srpske lige “Zapad” izabranici trenera Kenana Kolašinca otišli su put Valjeva osokoljeni pobjedom u prethodnom kolu, pa su i danas rasterećenom igrom došli do važnih bodova.

Jošanica je diktirala tempo utakmice u većem dijelu meča, a već u 14.minutu je ekipa iz Sandžaka došla do prednosti od jednog gola.

Župić siguran sa penala

Naime, u šesnaestercu je fauliran Imbrahimović i sudija je opravdano pokazao na bijelu tačku, a mladi Župić je preuzeo izvodjenje i golmana domaćih poslao u jednu, a loptu u drugu stranu golu za 1:0.

Odmah nakon primljenog gola valjevci su krenuli sa ofanzivnijom igrom, te je nakon jednog prekida u 21. minutu koji je izveo Čočović, najbolji u skoku pred golom Jošanice bio Sofronić i izjednačio na 1:1.

Slavlje valjevaca nakon postignutog gola

Gosti iz Novog Pazara nisu klonuli duhom nakon primljenog gola, pa su već u 27. minuta ponovo došli u vodjstvo, kada je u gužvi pred golom Budućnosti najbolje reagovao Joković i postavio konačnih 2:1 za Jošanicu.

Joković je iz okreta postigao pobedonosni gol za Jošanicu

Treba napomenuti da je utakmica odigrana u veoma fer i korektnim uslovima, te da je i sudijska trojka bila na visini zadatka.

Jašanica nakon ove pobjede i nekompletnog kola ima 34. osvojena boda, te trenutno zauzima 15. poziciju na tabeli.

Foto:prtsc/TV Vujić

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: