27 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Sandžak Tutin

Napreduju radovi na putu Novi Pazar-Tutin (FOTO)

Rekonstrukcija putnog pravca Novi Pazar-Tutin (preko Pazarišta) u punom je jeku. Radove u vrijednost od 24 miliona eura izvodi turska kompanija “Tasyapi”.

Dionica koja je obuhvaćena ovim projektom od 23 kilometara mnogostruko će značiti žiteljima ovih sandžačkih gradova, gdje gravitira preko 200.000 ljudi.

Radovi na ovoj deonici koji se trenutno izvode duž cijelog putnog pravca teku planiranom dinamikom, te se na svakom dijelu puta mogu uočiti građevinske mašine i radnici koji vrlo temeljito i planski rade na ispunjenju višedecenijskog sna mještana na ovim prostorima.

“Samo onaj ko nikada ovuda nije prošao ne zna kakvu smo muku vidjeli. Ovaj novi put će nam olakšati život i pomoći da normalno živimo”, skoro je svakodnevna rečenica koja se može čuti od strane ljudi koji žive u seoskim domaćinstvima u blizini ovog putnog pravca.

Ona druga strana priče, a nikako i manje važna, jeste gostoprimstvo lokalnog stanovništva koje radnici iz Turske doživljavaju na svakom koraku, što i jeste prava odlika na ovim prostorima.

Pored ovih radova na putnoj infrastrukturi, na nekih 15-ak kilometara od Novog Pazara niče i velelepni hotel sa svim pratećim sadržajima, kao i preko potrebna benzinska pumpa, a koji će završetkom ovih radova dodatno olakšati, ali i upotpuniti potrebe svih koji žive ili budu boravili na ovom području.

Vremenski uslovi, kao i uslovi na terenu pogoduju za izvođenje svih planiranih radova, a rok za završetak je 3 godine.

Inače, tokom izvođenja radova ovaj putni pravac je u potpunosti zatvoren za saobraćaj, te se do završetka ovih radova sav protok robe i putnika vrši preko drugog pravca koji prolazi preko Ribarića.

Foto: A.H. -SNews

 

 

 

 

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: