26 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Tutin

JP “Putevi Srbije”: Most je bezbjedan za saobraćaj

JP “Putevi Srbije” saopštilo je danas da je most na magistralnom putu Novi Pazar-Ribariće, kod fabrike “Extrasan”, bezbjedan za saobraćaj i kretanje motornih vozila, ljudi i domaćih životinja.

U odgovorima na pitanja SNews-a je navedeno da su toku radovi na sanaciji oštećenja na kolovoznoj ploči na mostu (vijaduktu) preko klisure Paljevo, na državnom putu I B reda broj 22, deonica Novi Pazar – Ribarići- državna granica sa Crnom Gorom, kod fabrike „Ekstrasan“.

“Saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom i regulisan je postavljenom saobraćajnom signalizacijom”, navode iz JP „Putevi Srbije“ i ističu da je 18.06.2021.g. obavjestilo odgovorni nadzorni organ, poslije redovnog obilaska mosta kada je i načinio izvještaj da je došlo do oštećenja na kolovozu mosta.

Očekivani završetak radova je, navode u odgovoru, za 20 kalendarskih dana, ukoliko vremenski i svi ostali uslovi dozvole.

Na pitanje kada su vozači i javnost upoznati sa aktuelnim oštećenjm na mostu nije pružen odgovor, a o rupi na sred mosta se saznala nakon što se prije tri dana na društvenim mrežama pojavio video snimak.

Udruženje “Inicijativa slobodnih građana” iz Novog Pazara podijelilo je ovaj video uz komentar da je u pitanju “turistička atrakcija” na regionalnom putu Novi Pazar-Ribariće.

“Panorama most. Građevinska inovacija za turiste koji mogu uživati u predivnom pogledu. Posjetite ovaj most i oslobodite se svojih strahova od visina, sigurno će vam koristiti kao terapija”, poručili su u ironičnom komentaru na ovaj slučaj.

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: