26 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Politika Srbija

Vučić sutra obilazi radove na rekonstrukciji puteva Novi Pazar – Tutin i Karajukića Bunari – Rasno

Foto: SNews- arhiv, Selma Mekić

Srbijanski predsjendik Aleksandar Vučić posjetiće sutra Novi Pazar i obići radove na rekonstrukciji puta Novi Pazar – Tutin. Kako je potvrđeno iz Službe za saradnju s medijima Predsjednika Srbije Vučić će sa članovima Vlade boraviti i na Pešterskoj visoravni.

Prema planu posjete Vučić će 11:00 sati obići radove na izgradnji puta Karajukića Bunari – Rasno, na Pešterskoj visoravni, a 12:15 sati obići radove na rekonstrukciji puta Novi Pazar – Tutin. Radove na ovom putnom pravcu koji su trebali da počnu još u martu, odnosno septembru 2019. godine će izvoditi turska kompanija „Tašjapi“. Projekat je vrijedan 24 miliona eura i ta sredstva su obezbjeđena kreditom Turske.

Asfaltirane putnog pravca Rasno-Tuzinje, Karajukući bunari-Ugao u dužini od 12,8 kilometara finansiraju JP “Putevi Srbije”, a izvođač radova je “Novi Pazar put”.

Pored Vučića početku radova na rekonstrukciji ovih putnih prava prisustvovat će potpredsjendik Vlade Rasim Ljajić, ministar vanjskih poslova Ivica Dačić i predstavnici lokalnih samouprava.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: