Aktuelno Društvo Novi Pazar Srbija

Kampanja “Vozi odmoran” u Novom Pazaru, smanjen broj saobraćajnih nezgoda

Tokom promo kampanje “Vozi odmoran” koju sprovodi Agencija za bzbjednost saobraćaja, građani su u četvrtak, u Novom Pazaru, imali priliku da probaju simulatore čeonog sudara i prevrtanja i uvjere se zašto je važno koristiti sigurnosni pojas i vidjeti kako oni štiti kada dođe do saobraćajne nezgode.

Veljko Ćurčić, predstavnik Agencije za bezbjednost saobraćaja je istakao da je u odnosu na isti period iz prethodne godine u Srbiji je za 47 manje poginulih u saobraćajnim nesrećama. U odnosu na prošlu godinu, za 35 je manje je i pogunulih mladih osoba u nesrećema na putevima Srbije.

On je, naglašavajući da je Novi Pazar jedan od najmlađih gradova u Evropi, predočio da je u Novom Pazaru ove godine također smanjen broj saobraćajnih nezgoda.

“Nismo još zadavoljni brojem ljudi koji koriste sigurnosi pojas i nećemo biti zadovoljni dok god se svi putnici i vozač ne budu vezali kada učestvuju u saobraćaju. Također tokom ljeta je aktuelna kampanja “Vozi odmoran” i promo timovi na putevima upoznaju građana sa bezbjednim ponašanjem u saobraćaju, dijele savjete za sigurnu vožnju. Glavna poruka ove kampanje jeste da svi vozači tokom putovanja na svaka dva sata treba da naprave pauzu minimum 15 minuta, da na put krenu odmorni i naspavani, da planiraju svoje putovanje kako bi smo broj i posljedice nezgoda smanjili, pootovo u ovom periodu”, rekao je Ćurčić.

Preventivne aktivnosti se sprovode u saradnji sa lokalnim Savjetom za bezbjednost saobraćaja, Upravom saobraćajne policije, Turističkom organizacjom Novog Pazara i Kancelarijom za mlade u Novom Pazaru.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: