20 Aprila, 2024
Aktuelno Crna Gora Rožaje Sandžak

Klanjana dženaza a.r. Rafetu Husoviću

Danas je u Rožaja sa podne namaza više hiljada građana Rožaja i Sandžaka, Crne Gore, Srbije, te zemalja regiona klanjalo dženaze namaz predsjedniku Bošnjačke stranke i bivšem potpredsjedniku Vlade Crne Gore Rafetu Husoviću.

Dženazu namaz je predvodio Reis Islamske zajednice Crne Gore, Rifat ef. Fejzić, a pročitana je i hatranamu predsjednika Turske Redžepa Taipa Erdoana.

„Zajedništvo mora ostati u ovom korpusu, on je to uvijek govorio. Njegova želja se mora ispoštovati, sebi sam dao za pravo da to kažem“, kazao je Fejzić.

Pored predsjednika Republike Turske, hatarname i telegrame saučešća porodici i Bošnjačkoj stranci su uputili članovi Vlade Republike Crne Gore, kao i brojne značajne ličnosti, ambasade, ministarstva i organizacije u zemlji i inostranstvu.

Dženazu su klanjali i prisustvovali predstavnici Vlade Crne Gore i Ambasade Turske u Crnoj Gori, Bosne i Hercegovine, kao i drugih organizacija i predstavnika pojedinih ambasada.

Iz sjevernog Sandžaka prisutni su bili predsjednik SDA Sandžaka, Sulejman Ugljanin i SDP-a Rasim Ljajić, kao i Opštinsko rukovodstvo Tutina i čelnici Grada Novog Pazara.

Husović, koji se na čelu Bošnjačke stranke nalazio od 2006. godine, bio je u dva mandata potpredsjednik Vlade Crne Gore za regionalni razvoj, kao i ministar bez portfelja.

Rođen je 2. aprila 1964. godine, u Rožajama. Osnovnu i srednju školu završio je u Rožajama. Diplomirao je na Prirodno-matematičkom fakultetu u Prištini (Kosovo).

U Rožaja su 10. 11. i 12. mart proglašeni danima žalosti, zbog preseljenja na Ahiret predsjednika Bošnjačke stranke Rafeta Husovića u 57. godini života.

Foto:Bošnjačka stranka

Povezane vijesti

%d bloggers like this: