Aktuelno Crna Gora Društvo

Koliko vam novca treba za ljetovanje? Ovo su cijene u Crnoj Gori

Budžet za ljetovanje često mjesecima ranije planiramo i baš nam je bitno da znamo koliki džeparac da nosimo na putovanje. Mnogo turista će ovog ljeta ići u Crnu Goru, pa je važno znati šta da očekujete od puta i budete spremni na to koliko ćete potrošiti.

Mala plaža u Ulcinju, foto: SNews, arhiva

Cijene smještaja na crnogorskom primorju niže su za 10 do 30 odsto u odnosu na prethodne godine. Turisti koji se trenutno nalaze u Crnoj Gori kažu da još uvijek nema gužvi, ali da su plaže sve punije, a par ležaljki sa suncobranom košta do 10 eura. Cijene u restoranima i kafićima su slične beogradskim, dok su u prodavnicama nešto više.

Inače, krajem prošle nedjelje u Crnoj Gori je boravilo oko 58.000 turista, što je 80 odsto u odnosu na isti period 2019. godine, saopštio je na svom Tviter nalogu crnogorski ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović. On je istakao da ga raduje veliki broj ljudi na plažama, jer je to “najbolji dokaz oporavka turizma u Crnoj Gori nakon prošlogodišnjeg potopa”.

– Smještaj u julu već od 30 evra po osobi

Prema riječima crnogorskih turističkih radnika, cijene ljetovanja na budvanskoj rivijeri su trenutno veoma povoljne, pa tako noćenje u privatnom smještaju, u zavisnosti od kategorije, košta od 10 eura po osobi pa naviše.

U jeku sezone, tokom jula, cijena noćenja sa doručkom u hotelima sa tri zvjezdice kreće se od 30 eura po osobi, a u hotelima sa četiri zvjezdice od 45 eura. Polupansion u smeštaju najviše kategorije, u hotelima sa 5 zvjezdica može se naći za 75 eura.

Velika plaža u Ulcinju, foto: SNews, arhiva

Tokom jula se cijena noćenja sa doručkom u hotelima sa dvije i tri zvjezdice kreće između 20 i 35 evra, dok se doplata za obroke kreće od 3 do 7 eura po osobi. U hotelima sa 4 zvjezdice polupansion košta od 40 do 60 eura. U hotelima sa 5 zvjezdica cijene se kreću između 95 i 115 eura po osobi za noćenje sa doručkom i svim dodatnim uslugama.

Što se tiče privatnih apartmana, prosečna cijena za dvokrevetni apartman je oko 30 eura.

– U marketima skuplje nego kod nas

Turisti koji su ovih dana na crnogorskom primorju kažu da još uvijek nema velikih gužvi, ali su plaže sve popunjenije. Par ležaljki sa suncobranom se na nekim od najpopularnijih plaža može se iznajmiti za sedam do 10 evua.

U restoranima i kafićima su cijene hrane i pića slične kao kod nas, dok su u prodavnicama 10 do 15 odsto skuplje.

Izvor/foto:noizz.rs

Povezane vijesti

%d bloggers like this: