25 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Politika Tutin

Ministarstvo će pomoći uvođenje novih tehnologija u Opštini Tutin

Predstavnici opštine Tutin posjetili su Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, gdje su sa ministarkom Marijom Obradović razgovarali o unapređenju i uvođenju novih tehnologija u rad ove lokalne samouprave.

 

“Na radnom sastanku ministarka Obradović i načelnica Odeljenja za lokalni ekonomski razvoj opštine Tutin Emina Gusinac razgovarale su o saradnji Ministarstva i opštinske uprave u oblasti modernizacije i digitalizacije usluga, ali i o infrastrukturnim projektima, poput rekonstrukcije opštinske zgrade, koje Tutin planira da realizuje u cilju poboljšanja kvaliteta života u opštini”, naveli su iz Opštinske uprave.

Kako dodaju, bilo je riječi i o kapacitetima opštine Tutin za uspostavljanje jedinstvenog upravnog mesta, a Obradović je, ističu, pozvala predstavnike Tutina da apliciraju već u januaru 2022. godine sa što kvalitetnijim projektima na novom konkursu MDULS za dodjelu sredstava iz Budžetskog fonda i za uspostavljanje JUM-a.

“Obradović i Gusinac razgovarale su o profesionalizaciji svih aspekata funkcionisanja opštinske uprave kroz primenu Programa za reformu sistema lokalne samouprave, kao i o podršci ženama zaposlenim u lokalnoj administraciji i njihovom većem učešću u lokalnoj zajednici”, kažu u saopštenju.

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: