19 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Sport

Košarkaši Novog Pazara trijumfom okončali 2021. godinu

Košarkaši Novog Pazara su po treći put u okviru Košarkaške lige Srbije savladali sinoć Radnički iz Kragujevca rezultatom 80:76 (31:19, 23:20, 13:16, 13:21).

U sjajnom košarkaškoj predstavi u dvorani Douš, kojoj je prisustvovalo oko 500 ljubitelja ove igre, plavi su u zanimljivoj utakmici zabilježili osmi ovosezonski trijumf za ostanak u središnjem dijelu tabele.

Novi Pazar je odlično odigrao prvu četvrtinu i stvorio, ispostaviće se, nedostižnu razliku za goste, koji su sve vrijeme meča pokušavali da šutem van linije 6,75 rješavaju napade.

Plavi su strpljivom igrom i stoprocentnim učinkom u šutu za 2 poena rešili prvu dionicu sa 12 poena viška, a Radnički je tražio rješenje na koji način da priđe Pazarcima i smanji razliku, ali je svojim brzopletim potezima i lošom
organizacijom napada ostajao u zaostatku, a Novi Pazar je tokom cijelog meča “držao konce” igre u svojim rukama.

Iako su gosti iz centra Šumadije na kraju prišli na dva poena zaostatka, momci iz Sandžaka su sačuvali prednost i na kraju slavili sa 80:76, a u finišu je Manjgafić razriješio sve dileme oko pobjednika sa preciznim izvođenjem slobodnih bacanja.

Fahrud Manjgafić je završio meč sa dabl-dabl učinkom od 23 poena i 11 skokova uz ukupan indeks korisnosti 39. Nemanja Nikolić je upisao 14 poena i 5 asistencija, a Bogdan Mikavica 11 poena, 9 skokova i 3 blokade.

U ekipi Radničkog, Marko Ilić je takođe zabeležio dabl-dabl učinak sa 17 poena i 10 skokova. Bojan Stojanović je postigao 13 poena, a Dimitrije Raičević 11 poena.

Nakon pauze zbog novogodišnjih praznika prvenstvo se nastavlja 8. januara kada će Novi Pazar u okviru 17. kola ići na megdan ekipi Beograda.

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: