25 Aprila, 2024
Aktuelno Kolumna Sandžak

Zukorliću falili još glasovi iz Kosmosa da pobjedi Imamovića

Sasvim neobavezna anketa na portalu “Sandžačke novine” o tome ko bolje zastupa interese Bošnjaka u Skupštini Srbije, potpuno je alarmirala Islamsku zajednicu u Srbiji (IZuS) i ostalu infrastrukturu porodice Zukorlić.

“Ko po Vašem mišljenju bolje zastupa sandžačke Bošnjake u Skupštini Srbije – Enis Imamović ili Muamer Zukorlić”, glasilo je pitanje koje je pokrenulo čitavu mašineriju botovskih glasova pod patronatom sina Muamera Zukorlića, Usame, koji je svestranošću babovih političkih nastupa animirao čak i “glasače” iz Indije, Kine, Japana, Šri lanke i nekih egzotičnih ostrva koji očigledno oduševljeni nastupima bivšeg muftije “udaraše” srca na njegovu sliku.

Koliko je samo poslanik SDA Sandžaka Enis Imamović dobijao glasova od realnih profila na Facebook-u, uz mnogo veći broj pozitivnih komentara od vladara dinastije Zukorlić, u isto vrijeme su se uz veliko angažovanje naivnog Zukorlića juniora pojavili simpatizeri pod imenima, pazite: Govinda Mahour, Lester Montecalvo, An ge Lie, Marian Hellero, Kin Day Čen, Jian Carl Pedrehas, Happy Mwamba pa sve do Rozalinde Kardasijan i još više stotina “naturalizovanih Bošnjaka”.

A kada su sa pristalicama iz Azije i Južne Amerike došli do zadovoljavajućeg broja “srca”, odmah se oglasiše familijarno sa stranica koje vodi nedorečeni junior Zukorlić i zahvališe Bošnjacima na podršci.

Kako su im falili glasovi još samo iz svemira, brže bolje su pripadnici ove vjerske skupine u familijarnom pakovanju kao po zadatku počeli da optužuju Bošnjake na facebook-u, jer im podrška Usaminih “drugara” iz afričkih zemalja, koji uzgred budi rečeno baštine Bošnjačku politiku, nije pomogla u ovoj anketi koja je bila od vitalnog značaja za Zukorliće.

Na kraju, Zukorlić i njegovi saborci, koji se i ne izjasniše kao Bošnjaci, zahvališe i nastaviše borbu za svoj narod…sad koji, hodi mu ga znadi!

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: