Aktuelno Društvo Regija

Kosovska policija u Zvečanu otkrila bazu naoružanja

Kosovska policija danas je u jednoj kući u Zvečanu, na sjeveru Kosova, otkrila veliki količinu oružja, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Kosova Xhelal Svecla, prenosi Anadolu.

Svecla je naveo da je Kosovska policija, zajedno sa obavještajnim institucijama, nakon identifikacije, izvršila upad u bazu naoružanja na sjeveru Kosova, u Zvečanu.

“Ova kuća je korišćena za prikupljanje i distribuciju oružja za srpske kriminalne grupe. Do sada je otkrivena velika količina oružja, uključujući automatsko oružje, patrone, ručne bombe i eksploziv”, napisao je Svecla na Facebooku.

Dodao je da su pored kosovskih bezbednosnih institucija, na licu mjesta bili i predstavnici KFOR-a.

Kosovski ministar je istakao da već dve decenije sjever Kosova živi ilegalno, u nenormalnom poretku, gde su se sklonile zločinačke organizacije i kriminalci koje finansira Beograd.

“Krijumčarenje, ilegalan ulazak robe i oružja na Kosovo, stvorio je uznemirujuću situaciju za naše građane na sjeveru, koji su suočeni sa moći kriminalaca živjeli pod stalnim ucjenama i pritiscima. Mi smo kao Vlada u posljednje dvije godine otkrili i blokirali ilegalne rute šverca”, naveo je Svecla.

Poručio je da se sjever “korak po korak kreće ka normalnosti”.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: