4 Decembra, 2023
Aktuelno Društvo Novi Pazar

Krijumčarene cigarete otkrivene u rezervoaru NP kamiona

Na izlazu graničnog prelaza Vatin, ka Rumuniji, carinici su oko ponoći 13. maja 2020. godine spriječili krijumčarenje gotovo 5.500 paklica cigareta skrivenih u rezervoaru jednog kamiona. Krijumčarenje cigareta je otkriveno na prelazu Vatin, kada je na red za redovnu izlaznu kontrolu pristigao kamion novopazarskih registarskih oznaka kojim je upravljao 52-godišnji vozač iz Novog Pazara, saopštila je Uprava carina Srbije.

Kako je navedeno vozač je tvrdio da osim građevinskih blokova koje je prevozio ka Rumuniji u kamionu nema ničeg što bi trebalo da se prijavi.

Međutim, carinici su tokom inicijalnog pregleda vozila uočili nepravilnosti u zvuku u predjelu rezervoara. Zbog toga je kamion podvrgnut detaljnoj kontroli na licu mjesta.

Busterom, uređajem za merenje gustine materije, potvrđene su sumnje carinskih službenika, jer je prisustvo tečnosti detektovano samo na početku rezervoara, a kako se odmicalo ka sredini, vrijednosti su ukazivale na prisustvo čvrste materije.

Carinici su potom rezervoar pregledali i iznutra koristeći fiber optiku, a mikro kamera tog uređaja potvrdila je da je pregrađen limom.

Zbog toga je probušena kontrolna rupa na zadnjem delu rezervoara i tada su se pred službenicima ukazale krijumčarene cigarete.

Na rezervoaru je potom napravljen veći otvor kroz koji su cigarete mogle da se izvade i ubrzo je otkriveno da se u pregrađenom dijelu rezervoara ovog kamiona krije 5.430 paklica cigareta ”Golden Bird” bez akciznih markica.

Protiv vozača je pokrenut prekršajni postupak, a kamion i krijumčarene cigarete će biti pod carinskim nadzorom njegovog končanja.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: