28 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Kultura Muzika Novi Pazar Sandžak

“Kulturno ljeto 2022” u Novom Pazaru

Koncertom Ilme Karahmet i besplatnom projekcija filma “Quo vadis, Aida?” na Žitnom trgu, 10. i 11. jula, u Novom Pazaru počinje manifestacija “Kulturno ljeto 2022”.

Tokom jula i avgusta za sve Novopazrce, dijasporu i goste će biti organiziran niz koncerata, kulturnih i zabavnih sadržaja, saopštili su danas predstavnici organizatora te manifestacije – Grad Novi Pazar, Kulturni centar Novi Pazar, Turistička organizacija Novi Pazar, Regionalna turistička organizacija Sandžaka.

Direktor Kulturnog centra Husein Memić je u obraćanju medijima kazo da će ovoga ljeta biti bogato i sadržajno.
“Događaji ovog jula u Novom Pazaru su svjetskog kalibra i pozivam sve Novopazarce, građane okolnih mjesta a pre svega naše ljude iz dijaspore koji će tih dana doći u posjetu da uživaju u programu koji smo pripremili”, poručio je on, podsjetivši da zbog pandemije pethodne dvije godine nije bilo ovakvih sadržaja.

Direktor Festivala “Stari grad”, Aladin Imamović je predočio da će se radicionalni muzički Festival Stari grad održati na Gradskom setalistu od 15.do 17.jula uz koncerte Nine Badrić, grupa Zana i Rock ko fol. Ovo će biti 18. rodjendan festivala.

“Ovo je zajednička muzička priča. Cilj nam je bio da ovaj dogadjaj traje tri dana, da svima priustimo muzički užitak, za svaki ukus. Očekujem veliki broj posjetilaca i siguran sam da će ove tri festivalske večeri biti sjajne jer su izvođači vrhunskog kvaliteta”, kazao je on.

U organizaciji kulturnog ljeta u Novom Pzaru biće uključene Turistička organizacija Novi Pazar, Regionalna turistička organizacija Sandžaka ktokom naredna dva mjeseca će za dmaće, a posebno za strane goste i turiste, upotpuniti sadržaje ponudom za posjete turističkih destinacija

Tokom trajanja Starog grada za sve posjetioce će biti održan i festival šopinga uz popuste i akcije.

Međunarodni muzički festival World Music Fest Zeman će biti održan od 28. do 30. jula, a nastupiće i Divanhana.

Osim muzičkih, tokom jula i avgusta u Novom pazaru biće biće organizovano jos mnogo kulturnih dešavanja poput promocije Almanaha novopazarskog sporta. Takođe festival će biti upotpunjem koncerima i izvedbama muzičkih interpretatora iz Novog Pazara i Sandžaka.

Izvor: RTVNP, SNews

Povezane vijesti

%d bloggers like this: