29 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Politika Sandžak

Muratović pisao, brisao i najavio da će se uskoro suočiti “oči u oči”

Bivši funkcioner Stranke pravde i pomirenja (SPP), Admir Muratović juče je, nakon što je na divljem potalu objavljen tekst “Mi izdati nećemo – Pa izda cijelo Predsjedništvo” sa fotografijom, na svom fb profilu javno objavio da bi volio ponekad da se naljuti na vlasnika ovog portala i da zna ko mu piše statuse i sastavlja govore.

“Molim Gospodara da se što prije oslobodi njihova zuluma…”, piše u toj obavi koja je kasnije uklonjena, odnosno nije više javno dostupna.

Muratović je danas, ne navodeći imena, iznio niz optužbi i navoda, između ostalih, da ne postoji nedjelja od kako je preselio Muamer Zukorlić, a da nije dobio poziv iz suda, te upitao po čijem nalogu, i ko je sve učestvovao u pokušaju njegove likvidacije 28. decembra prosle godine, a poslije širio priču “da ima paranoju”.

“Evo ovako…bolje je za sve…da prekinete sa tom prljavom igrom…Jasno Vam je da mene niti možete uplasiti niti kupiti, niti sprijeciti da idem dalje…Bolje za sve Vas da me ne tjerate da progovorim o tome ko je s kim u šemi i biznisu od kako je rahmetli Muftija preselio i zašto ja smetam…”, poručio je on, navodeći da je danas opet, policija, po združenom nalogu, dolazila kod njegove kuće, iako su znali da je na poslu i uznemiravala mu djecu.

Poručio je da će se uskoro, suočiti oči u oči.

Foto: PrtSc fb

“Pričaćemo ko prodaje kosti šehida i onih iz 1809. kao i onih od skora. Nikakav problem Vi laźi ja materijalne dokaze.Evo jedan dokaz:
Kako je moguće da poslove oko izgradnje nekih novih objekata dobijaju finansijeri razbijanja Islamske zajednice. Hajd recite gospodo iz vlasti da to nije istina. ako šutim…to radim zato sto me sramota što niie sramota pojedine u šta su se pretvorili nakon preseljenja Muftije…i vi znate da to nije od straha!”, napisao je on u statusu na fb-u.

Podsjećamo da je, prema zvaničnom izvještaju istražnih organa, beogradskoj firmi Dream Technologies Gropu usluge hostinga za pomenuti divlji portal “sandzakpress.net”, po sadržajima blizak SPP-u i Islamskoj zajednici u Srbiji”, do kraja marta 2021. godine plaćala firma Sandžak Media DOO. čiji je direktor Salahudin Fetić. Fetić je i direktor Medija centra Islamske zajednice u Srbiji (IZuS).

Predsjednik Mešihata Islamske zajednice muftija dr. Mevlud ef. Dudić je, nakon što je napustio SPP, Admira Muratovića imenovao na mjesto rukovodioca Uprave za obrazovanje.

Prema rezultatima Google alata https://dnslytics.com/reverse-adsense koji koriste ovlašćeni čekeri „google“ i „facebook“ otkrili smo da za četiri internet stranice: sandzakpress.net, bosnapress.net, islampress.net i bosnjackidnk. com stoji isti vlasnik, tačnije novčani prihodi od reklama sa ovih portala su registrovani sa zajedničkim „pub“ identifikacionim brojem. Pub je jedinstveni broj koji Google platforma „Adsense“ veže za bankovni račun jednog lica, o čemu je SNews pisao.

Kada na Adsense pretraživaču ukucate „sandzakpress.net“ dobićete podatke ne samo za ovaj sajt već i sa ostala tri. Zajedničko za sva četiri je „pub-4364593315702319“, a s njima je povezano ime “Usame Zukorlić”, kako je navedeno ime iza sajta „bonjackidnk.com“. Administrator za Pay-pal uplate, kao podrška za „Bošnjački DNK projekat“ je opet Usame Zukorlić. Iza pomenutog projekta stoji Razvojno edukativno društvo – RED, “kao udruženje građana osnovano sa ciljem edukacije mladih i pokretanja razvojnih projekata, kao osnivač prodavnice”.

Usame Zukorlić je kao predsjednik RED udruženja, nakon ove objave ovog teksta, demantovao te navode, navodeći da je na udaru Bošnjački DNK projekat, udruženja RED, kapitalni bošnjački projekat koji predvodi, zato što se na njemu našla reklama sa pomenutog portala, kao posljedica kopiranja sadržaja teksta.

Protiv divljeg portala “sandzakpress.net” je pokretano i vodi se više potupaka kod nadležnih pravosudnih organa.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: