26 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Ekonomija Srbija

Lažne stranice Narodne banke Srbije na Fejsbuku

Narodna banka Srbije (NBS) je identifikovala lažne stranice na društvenoj mreži Fejsbuk iza kojih ne stoji Narodna banka Srbije.

Kako navode iz NBS u pitanju su primjeri stranica na kojima se koristi ime i logo Narodne banke Srbije i od korisnika DinaCard kartica, u sklopu navodnih promotivnih akcija, zahtjeva da ostave podatke s platne kartice.

Imajući u vidu da su u pitanju lažne stranice, preko kojih se prikupljaju i zloupotrebljavaju lični podaci korisnika i podaci o platnoj kartici, Narodna banka Srbije je prethodno odmah reagovala, između ostalog i preko svoje stranice na ovoj društvenoj mreži, upozorila korisnike da je rijč o lažnoj stanici i da ne dostavljaju svoje lične podatke na ovim stranicama, kako bi ih adekvatno zaštitili.

“U slučaju da su korisnici unijeli podatke sa svoje platne kartice, potrebno je da, u što kraćem roku, o tome obavjeste banku izdavaoca platne kartice”, naglašava se u saopštenju.

Narodna banka Srbije predočava da je i u ovom slučaju preduzela mjere i prijavila lažnu stranicu nadležnim organima radi sprječavanja prevarne aktivnosti i otkrivanja počinilaca ovog krivičnog djela.

Navode i to da je jedina zvanična Fejsbuk stranica Narodne banke Srbije: https://www.facebook.com/NarodnabankaSrbije.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: