Aktuelno Društvo Izbori u Srbiji 2023. Politika

Lista “Novi Pazar protiv nasilja” osudila napad na Paučinca

Lista “Novi Pazar protiv nasilja-Marinika Tepić-Benjamin Birđozlić” uputila je najoštrije osude i kritike povodom politički motivisanog nasilja koje se desio nad političkim aktivistom opozicione liste u Novom Pazaru.

“Apelujemo na sve nadležne organe da reaguju adekvatno u najkraćem roku kako se slični incidenti ne bi ponavljali. Naša stranka se zalaže, između ostalog, da se eliminiše svaki oblik nasilja na teritoriji cijele Republike Srbije, ujedno i u Novom Pazaru. Uvijek ćemo osuditi nasilje bilo koje vrste, učinjeno prema bilo kome”, naveli su iz “Liste Novi Pazar protiv nasilja-Marinika Tepić-Benjamin Birđozlić” .

Zaključuju u reagiranju nakon napada na građanskog aktivisti o kandidata za odbornika Aladina Paučinca da je zbog toga potrebno zajedno i u saradnji sa nadležnim organima da sarađivati kako bi se spriječio svaki oblik nasilja u budućnosti, počev od klasičnih oblika nasilja pa do prikrivenih koji se ogledaju u zastrašivanju i ucjenama birača.

Predsjednik Iniijative slobodnih građana (ISG) i kandidat za odbornka u Skupštinu Grada Novog Pazara ispred liste “Građanski pokret Sandžaka – Za život dostojan čovjeku”, Aladin Paučinac u trenucima doj u uživo prenosu na fb kometarisao izvođenje građevinskih radova na mjestu Teferić u novopazarskom naselju Šutenovac, napadnut je u srijedu od strane pozbato lica, ranije osuđivanog za nasilničko ponašanje, Vahida Smailagića.

Policijska uprava i tužilaštvo se do saa nisu oglašavali u vezi ovog događaja.

Ukazujući da je sigurnost građana Novog Pazara i dalje ugrožena i da se niko se ne može osjećati sigurnim napad na Paučinca su osidile novopazarske organizacije civilnog društva.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: